У Черкасах сім’ї захисників, які пропали безвісти, також отримають підтримку

Виконавчий комітет вніс зміни до «Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей-жителів м.Черкаси на 2022-2024 роки». Завдяки цим змінам пільги тепер поширюватимуться і на сім`ї черкаських захисників України, які вважаються зниклими безвісти.

Програмою передбачено надання підтримки членам сімей учасників оборони України у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, Революції Гідності, які загинули або померли внаслідок отриманих поранень та (або) захворювань, пов’язаних із захистом Батьківщини, участю у Революції Гідності, або зникли безвісти під час здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України. Зокрема, передбачені такі пільги:

  • пільги на оплату житлово-комунальних послуг – 25%;
  • щорічна грошова допомога на оздоровлення на кожного члена сім’ї – 5 000 грн;
  • щорічна допомога до Дня знань на кожну дитину шкільного віку – 6 500 грн;
  • щомісячна стипендія кожному члену сім’ї – 6 000 грн.

Також до програми було внесено зміни щодо розміру щомісячної стипендії кожному члену сім’ї. Раніше вона становила 4 000 грн.

«Соціальна підтримка захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей була і надалі залишатиметься пріоритетом для нашої команди. Черкасці безмежно вдячні усім воїнам, які тримають над нами мирне небо і відстоюють територіальну цілісність нашої держави», – підкреслює міський голова Анатолій Бондаренко.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *