У селі на Черкащині облагородили стародавню криницю

У селі Кобринове на Тальнівщині є старовинна криниця. Навіть старожили не знають, звідки вона з’явилася на території села, – інформують “Вісті Черкащини”.

– Цьому джерелу – не одна сотня років, – розповіла сільський бібліотекар Лариса Погоріла. – Люди кажуть, що з’явилось воно ще в 19 столітті.

За словами бібліотекарки, що тоді вище сучасної криниці стояла дерев’яна церква, на місці якої збудували костел. Достеменно не відомо, що це за джерело, але в селі розповідають, що звідти брали воду священнослужителі, тому й криницю в народі називають «поповою».

Лариса Іванівна розповідає, що кілька років тому жителі села почали підіймати питання стосовно того, що треба облагородити це місце. У цьому допоміг сільгоспвиробник Олексій Пасека. Він дав і матеріали, і робітників. Тепер це одне із улюблених місць відпочинку для місцевих жителів.

Крім того, розповідає бібліотекарка, що минулого року, окрім огорожі та лавок, самі жителі села вирішили висадити біля джерела квіти. Тепер всі, хто приїжджає набрати із криниці води, насолоджуються ще й естетичним виглядом.

Жителі села розповідають, що воду із цього джерела вважають цілющою. Її приїжджають набирати і з навколишніх сіл, і з Тального, і навіть із сусідніх районів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *