Черкаська мисткиня перетворює залишки війни на витвори мистецтва

Незважаючи на юний вік, Катерина Заріцька відома не лише у Черкасах, але й далеко за межами міста своїми творчими роботами та перемогами на численних творчих конкурсах міського, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів, інформують у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Катерина – вихованка Народного художнього колективу – студії декоративно-прикладного мистецтва «Сходинки» ПНЗ «Багатопрофільний молодіжний центр» (Молодіжний Центр). За роки навчання вона чудово опанувала мистецтво малювання, кераміку та інші техніки з декоративно-прикладного мистецтва.

І зараз є керівником студії «Розквіт» свого рідного закладу, де, незважаючи на юний вік, сама навчає дітей творчості.Війна внесла корективи також і в її життя: дівчина із самих перших днів і дотепер знайшла себе у волонтерстві, проте мистецтво – понад усе.

Вона продовжує творити, але тепер замість скринь розписує гільзи від ракет.І саме завдяки фантазії мистикині носії страшних руйнувань стають полотном для творчості, даруючи нам віру у мир та в те, що наша країна знову стане квітучою і прекрасною, а шрами від ракет наша земля сховає під неймовірними садами та полями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *