Хто сіє і ростить квіти на клумбах Черкас? – секрет від «Дирекції парків»

Часто черкасці та гості міста, милуючись доглянутими клумбами, навіть не замислюються, скільки дбайливих рук пройшли ті рослинки, щоб опинитись на своєму місці. Пресслужба КП «Дирекція парків» розповідає про простих працівників підприємства, завдяки чиїй невтомності ми можемо насолоджуватись квітковим різнобарв’ям.

Діана Надолінська вже 5 років працює квітникарем. За цей час висадила сотні різних квітів. Каже, що любить свою роботу, бо цілий рік творить своєрідну «зелену магію».

«Починаємо сезон з того, що висіваємо насіння. Тоді висаджуємо рослинки у клумби та кашпо, полемо, поливаємо, прибираємо зів’ялі суцвіття, сухе листя, а восени – прибираємо однорічні рослинки, які вже прожили своє життя», – з любов’ю розповідає дівчина.

Для неї немає складнощів у роботі, бо завжди на свіжому повітрі і завжди із вдячними підопічними.

«У наших парках багато різних квітів, це і троянди, і чорнобривці, і майори. Днями висаджували в Долині троянд нові кущі троянд. У цьому парку важко навіть порахувати, скільки кущів цих квітів росте, і це приємно, що назва – відповідає дійсності», – каже Діана.

Цьогоріч літо було непростим з огляду на погодні умови, тому у суху погоду велику увагу приділяли поливу, щоб рослини були зеленими, рясно цвіли і радували відвідувачів парків та скверів.

«Коли висаджували клумбу у Долині троянд, то деякі черкасці в коментарях у соцмережах писали, що недоречно садити квіти під час війни. А я вважаю, що місто має бути гарним у будь-які часи. За будь-яких обставин має бути порядок, а містяни мають його дотримуватись», – переконана квітникарка.

Проте, каже, є і неприємні моменти в роботі: коли хтось топче або вириває квіти, які вона з колегами дбайливо посадила. Адже ця краса має радувати усіх черкасців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *