1000 доларів хабара за незаконну перереєстрацію транспорту отримав черкащанин

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури слідчими слідчого управління ГУНП в Черкаській області затримано черкащанина за одержання хабаря.

За версією слідства чоловік, виконуючи функції посередника, отримав 1000 доларів США для подальшої передачі її експерту однієї із установ Черкащини за складання завідомо неправдивого висновку та використання його в ході перереєстрації транспортного засобу.

Його затримали під час отримання неправомірної вигоди.На цей час вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру за ч. 4 ст. 368-4 КК України (вимагання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб) та обрання йому запобіжного заходу.Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *