Маріупольці у Черкасах протестували проти фейкового проросійського  референдуму (фото, відео)

Всеукраїнський  флеш-моб «Маріуполь – це Україна» днями відбувся у містах України, де працюють центри підтримки переселенців «ЯМаріуполь». Участь у заході взяли і Черкаси.

Про це журналістам «City News» повідомив координатор центру підтримки переселенців «ЯМаріуполь» в м. Черкаси Володимир Петров.

З його слів, акцію підтримало близько сотні внурішньопереселених осіб, жителів нині вщент зруйнованого і окупованого рашистами Маріуполя, які тепер живуть у Черкасах.

У визначений день і час, переселенці з Маріуполя, у солідарності зі своїми земляками, які нині вимушені проживати у інших містах України, зібрались біля черкаського офісу центру підтримки переселенців «ЯМаріуполь», що по вул. Володимира Ложешнікова, 52.

В руках вони тримали плакати з гаслами: «Скажи референдуму НІ!», «Ми- Це Маріуполь!», «Маріуполь – це Україна!» і т.ін.

Мета акції – протест проти незаконних дій країни-агресорки рф, яка на окупованих територіях проводить фальшиві референдуми, щоб потім оголосити їх територією росії.

Флеш-моб відбувся одночасно у десяти містах України

– Акція проходила у всіх містах України де відкрито центри підтримки переселенців «ЯМаріуполь». На сьогодні в Україні відкрито тринадцять таких центрів, дванадцятий з яких у Черкасах. Останній – тринадцятий у Тернополі. З усіх тринадцяти міст до флеш-мобу долучились десять міст. У Кривому Розі і Запоріжжі акцію з міркувань безпеки не проводили. Флеш-моб у всіх містах відбувався на території біля місцевих офісів центрів підтримки переселенців з Маріуполя – «ЯМаріуполь». Небайдужі маріупольці вийшли на акцію, щоб сказати «Ні» фейковому референдуму. Ми переконані, що вирішувати долю Маріуполя без нас – маріупольців – це незаконно. Це й був основий посил флеш-мобу, – розповів Володимир Петров.

.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *