Від Харкова до Донбасу везтиме допомогу волонтерка з Тального

Нову партію гуманітарної допомоги загальною масою у кілька тон нині готує відома волонтерка з Тального Альона Мельник. Нині вона невтомно «пташить». Чималий внесок у справу збору всього необхідного зробив благодійний фонд БО «БФ «Хрещатик Сіті».

Про це журналістам «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Команда БО «БФ Хрещатик-Сіті» передала через нашу відчайдушну колегу-волонтера Альону Мельник – представницю  «Громадської організації «Буковинсько-Галицький Курінь Січовиків «Едельвейс». Смаколики та медичні засоби для наших захисників, а також теплий одяг на потреби внутрішньо переміщених осіб. Разом до Перемоги!, – поінформувала Інна Бандура.

Про підготовку до нової місії Альона Мельник розповіла журналістам «City News».

Нині пані Альона у турботах, бо до повного завантаження «буса» всім, чого нині потребують українські солдати, внутрішньо переселені особи та жителі де окупованих територій, їй треба ще добряче «попташити».

«Пташити» – цей термін – винахід Альони Мельник, який означає невтомно трудитись по збору гуманітарної допомоги.

– «Пташити» – це просити допомогу, бо збираючи вантаж для солдат я постійно у когось щось прошу. «Пташити» – невтомно працювати по збору допомоги. «Пташити» – це як та пташка трудитися від світанку до заходу, збираючи і носячи по одній гілочки, щоб звити гніздечко… Готуючи вантаж до відправки я роблю майже так само, збираю по трішечки то там, то тут, скрізь де тільки можна, щоб завантажити «бус». До-речі, тепер їх, дякуючи військовим, у нашої команди два. Одного виявилось замало, бо машини, якщо їх інтенсивно використовувати, зазвичай ламаються. А коли їх дві, то поки одна в ремонті, інша працює.

– Ви сказали, завдяки військовим? Як пам’ятається, військові познайомили Вас з вашим компаньйоном Сергієм Безвітрим, який ще й виявився родичем. А тепер авто?

– Так і було. Уявляєте? Вони допомогли знайти непоганий і не дуже дорогий «бус». За що я їм дуже вдячна. Тепер ми, як вже говорила, менше втрачаємо часу на ремонт машини.

– Що тепер будете везти?

– Ми постійно їздимо завантаженим під зав’язочку «бусом». У «бусі» везу те, що я «пташу», що люди зносять, або допомагають знайти. Це їжа, одяг, медикаменти, засоби особистої гігієни.

– Куди тепер будете їхати?

– Це буде мандрівка від Харкова до Донбаса вздовж фронту. Заїжджатимемо з боку Донецька і далі будемо їхати через Слав’янськ, Краматорськ Ізюм, через навколишні села і так аж до Харкова. Будемо відвідувати місця, де знаходяться наші солдати.

– Хто допомагає?

– Це і звичайні люди, і цілі села, і пекарні, і підприємства, і підприємці. У тальнівській пекарні замовляю хліб. Магазин «Дружба»  Олександр Пукас постійно дає мені пиріжки, які я відвожу хлопцям на фронт. І за ці пиріжки, які він дає мені по першому зову, йому низький уклін. Зазвичай я роблю попереднє замовлення, але бувало давали пиріжки і без замовлення. Багато допомагає Інна Бандура – очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті». Вона дала медичні препарати та памперси для дорослих, які я відвезу в один з прифронтових шпиталів. А також вона дала м’ясні консервовані паштети, тушонку. Одяг, що передала Інна, переберемо і розподілимо. Теплі речі поїдуть в Ізюм, а те що легше – футболки чи тонкі штани тощо, передамо інтернат для людей поважного віку, що у Тальному. Вони, на відміну тих людей, які в на щойно звільнених територіях, перебувають у теплі. Ми будемо проїздити тими регіонами і просто роздаватимемо людям у селах

Олександр Гординський надає тушковані м’ясні і рибні консерви, консервовані каші, які виготовляє.

Довідка «City News»:

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

На світлині в центрі представниця  «Громадської організації «Буковинсько-Галицький Курінь Січовиків «Едельвейс» Альна Мельник, з ліва очільниця БО “БФ”Хрещатик Сіті” Інна Бандура, справа волонтерка Фонду Діана Глущик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *