Енергомодернізацію двох десятків закладів і міського освітлення хочуть провести у Черкасах

У Черкаській міській раді відбулася чергова зустріч з представниками Української Асоціації ЕСКО, інформує пресслужба Черкаської міської ради.

Вони провели енергоаудит бюджетних установ Черкас і системи освітлення м.Черкаси і презентували результати.У якості потенційних об’єктів енергосервісу відібрали 19 будівель бюджетних установ.

Це 17 дитячих садочків, Територіальний центр надання соціальних послуг м.Черкаси і адміністративна будівля Черкаської міської ради. У частині з них планується встановлення індивідуальних теплових пунктів і часткова заміна радіаторів опалення, у частині – модернізація ІТП.

Також пропонується провести комплексну термомодернізацію одного освітнього закладу – ДНЗ №83. Тут мають встановити ІТП, утеплити стіни і зробити горищне перекриття. Також коштом інвесторів планується модернізувати систему зовнішнього освітлення Черкас.

А саме – замінити 7000 світильників на енергоефективні.Від реалізації проєкту громада міста отримає низку соціально-економічних вигод. А саме: підвищення комфорту перебування, продовження життєвого циклу будівель, дотримання лімітів споживання, нові обладнання і матеріали залишаються у власності громади після закінчення ЕСКО-договорів, гарантоване скорочення енерговикористання до 65% в кожному закладі.

Приватний інвестор бере на себе усі фінансові та технічні ризики проекту та зацікавлений в максимальній економії (ціна енергосервісного договору фіксована – у випадку більшої економії або підвищення тарифів він поверне інвестиції раніше та проект закінчиться достроково).

«Питання енергоощадності дуже важливі для нашої громади. Ми починали цей проєкт ще до війни, і зараз продовжуємо його реалізацію, незважаючи на воєнний стан. Хочу подякувати нашим партнерам, які побачили в місті Черкаси перспективу, й думаю, що спільними зусиллями ми зробимо наше місто більш енергоефективним і сучасним. Черкаси будуть одним з передових міст за втіленням передових технологій», – підкреслює перший заступник міського голови Сергій Тищенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *