У Черкасах створять службу для підтримки переселенців та службу гуманітарної допомоги

Дві нові служби з’являться у структурі Черкаського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Це служба для підтримки переселенців та служба гуманітарної допомоги. Відповідне рішення ухвалили депутати Черкаської міської ради на сесії.

У нашому місті лише офіційно зареєстровано майже 28,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З метою облаштування приміщень та організації соціально-побутових умов для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, які прибули в м. Черкаси з територій проведення активних бойових дій рф проти України, у місті виникла необхідність утворення стаціонарної служби з надання тимчасового притулку для таких осіб.Крім того, раніше Черкаський міський центр соціальних служб було визначено отримувачем гуманітарної допомоги та відповідальним за її видачу тим, хто цього потребує, зокрема внутрішньо переміщеним особам і сім’ям, які перебувають в у складних життєвих обставинах.

Згідно з рішенням міської ради, у структурі Центру утворять стаціонарну службу «Тимчасовий притулок для осіб і сімей з дітьми», що забезпечуватиме надання тимчасового притулку внутрішньо переміщеним особам/сім’ям з дітьми, та спеціалізовану службу гуманітарної допомоги як структурні підрозділи закладу.

Планується, що стаціонарна служба «Тимчасовий притулок для осіб і сімей з дітьми» забезпечуватиме надання послуги тимчасового проживання 350 особам одночасно.Створення нових служб дасть можливість:- забезпечити потребу осіб/сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема внутрішньо переміщених осіб, в отриманні послуги тимчасового проживання;
– забезпечити повноцінну інтеграцію та реінтеграцію осіб/сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема внутрішньо переміщених осіб, до життя шляхом надання комплексу соціальних послуг відповідно до їхніх потреб;
– мінімізувати негативні наслідки складних життєвих обставин, в які такі громадяни потрапили.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *