Психологічну підтримку надали юним звенигородським волонтерам їх колеги у Черкасах

Юні звенигородські волонтери у Черкасах отримали позитивний заряд на психологічних практикумах та під час інших тенінгів. Делегацію молодих волонтерів зі Звенигородки приймали їх колеги з БО «БФ Хрещатик-Сіті». Юні волонтери отримали підтримку професійних психологів, навчались правилам співпраці з пресою та пройшли вишкіл як уберегтись від вибухонебезпечних предметів

Про це з місця події повідомили журналісти «City News»

Делегацію юних, активних волонтерів з ГО «Звенигородщина Активна» на чолі з В’ячеславом Голіковим у вихідні вітав  колектив БО «БФ Хрещатик-Сіті».

Молоді звенигородські волонтери провели час у Черкасах цікаво і з користю. З ними провели тренінг кваліфіковані психологи з Черкаської філії УСП ( українська спілка психологів і психотерапевтів ), окрема подяка за це Станіславу Гурському. Психологічні вправи і практикуми, що їх успішно пройшли молоді звенигородчани направлені на боротьбу з емоційним вигоранням. Також для них волонтери БО «БФ Хрещатик-Сіті» провели невеликий вишкіл, в якому навчили юних колег налагоджувати та підтримувати зв’язки зі ЗМІ, відрізняти правдиву інформацію від фейкової, готувати пресанонси та пресрелізи.

Також  для них провели інструктаж з приводу того, як упізнавати потенційно небезпечні предмети, і що необхідно зробити задля уникнення, пов’язаних з ними нещасних випадків.

– Під час відвідин волонтерського центру у Звенигородці я бачила наскільки самовіддано працюють юні волонтери. Оскільки їхня робота триває від початку повномасштабного вторгнення, то вже має місце певне емоційне вигорання і ми з командою вирішили зробити для них певний відпочинок, і, водночас і перезавантаження і заохочення. Саме тому з ними займались професійні психологи. Щиро дякую психологу Станіславу Гурському і його команді, адже вони, почувши, що моа йде про психологічну підтримку волонтерів, погодились безкоштовно провести для них тренінг, – акцентувала увагу очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Команда звенигородських волонтерів висловила свою вдячність колегам з БО «БФ Хрещатик-Сіті» за надзвичайно потрібні і корисні тренінги.

– Наша громадська організація існує з початку липня 2021 року. Ми займаємось захистом прав і свобод людей, а також працюємо у сфері розвитку культури і туризму та соціально економічного розвитку Звенигородської громади, працюємо у сфері втіленні різних проектів, мета яких підвищення рівня розвитку та комфортного проживання у громаді. Бо головна мета нашої організації, створення таких умов, щоб люди хотіли жити у Звенигородці, щоб молодь залишилась у громаді, а ті, хто здобув вищу освіту повертались додому, адже їхні знання і кваліфікація потрібні громаді. З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, включились у волонтерський рух буквально з перших днів відкритої агресії. А ще наша організація спонукає молодих людей працювати над собою, підвищувати свій рівень, займати активну життєву позицію і мати власну думку про все, що відбувається навколо. Ці якості, впевнений, знадобляться молоді і після Перемоги. Наша організація об’єднала багато молоді серед яких і старшокласники шкіл Звенигородки і студентів. Сьогодні ми тут, за що щиро вдячні очільниці БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інні Бадурі за ту чудову програму, яку вона нам забезпечила. Бо для нас були надзвичайно цікаві тренінги, що їх для нас провели. Пані Інна не так давно була у Звенигородці і ознайомившись з діяльністю нашої організації, вирішила нас підтримати. І за це щиро їй дякуємо,  – розповів лідер ГО «Звенигородщина Активна» В’ячеслав Голіков, 34 роки.

Заняття з психологами та інші вишколи високо оцінили і самі гості зі Звенигородки – юні волонтери.  

– Дуже цікаво провів день, пройшовши на заняття після пар, тому будь яка розвага – це для мене розвантаження. Мені дуже сподобалось заняття з психологом. Дуже багато цікаво дізнався з тренінгу щодо того, як правильно працювати з журналістами, як відрізняти правдиву інформацію від шейків. Також дуже корисним вважаю тренінг щодо того, як визначити вибухонебезпечні предмети і що треба робити, щоб уберегти свої життя та здоров’я, – поділився думкою Антон Алєксєєв, 17 років (студент).

– Дуже сподобалась програма, яку для нас підготували волонтери «Хрещатик Сіті», бо дізнались дуже багато цікавого та корисного. Наприклад, як зацікавити журналістів своєю громадською діяльністю, як перевіряти інформацію, як визначати наскільки заслуговує на довіру те чи інше джерело. На знятті з психологами були цікаві завдання, була також цікава арттерапія, коли ми виносили на папір те, що уявляли – сказала Валерія Чупей, 15 років.

– Найбільше приємно те, що діяльність нашого звенигородського гуманітарного центру, у якому працює багато дітей помітили інші колеги, які підготували для нас цей візит. Для молоді надзвичайно важливо, щоб їх діяльність побачили, і відзначили бодай добрим словом. А тут навіть дозвілля організували. І це чудво, – поділилась Анастасія Голікова, 28 років.

– Головний «плюс» від заходу у тому, що участь у таких поїздках допомагає формувати і згуртовувати команду і кожному учаснику почувати себе частинкою цієї спільноти та відчувати її ритм і пульс, – підсумував  В’ячеслав Голіков.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *