Черкащина готує місця для розміщення ВПО

Матраци, ковдри, продуктові набори. Черкащина активно готується до прийому внутрішньо переміщених осіб та облаштовує місця для їхнього  проживання усім необхідним. Про це йшлося на засіданні штабу з питань ВПО під головуванням першої заступниці очільника області Наталії Кравченко.

Натепер в регіоні більшість місць для розселення новоприбулих українців з областей, які постраждали від бойових дій, зайняті. З наближенням холодів, кількість вимушених переселенців, яких прийматиме Черкащина, зростатиме.

– Наше головне завдання – подбати про належний прийом, розселення та забезпечення усім необхідним тих наших співгромадян, які вимушені були полишити свої рідні міста через війну, – відзначила Наталія Кравченко. – Ми маємо певний резерв уже готових місць для проживання ВПО. Утім повинні бути готовими до того, що з настанням реальних холодів, кількість вимушених переселенців тільки зростатиме. Особливо з тих регіонів, чия інфраструктура зазнала значних руйнувань.

Інвентаризацію  придатних для цього приміщень провели в усіх територіальних громадах області. Надалі їх забезпечують усім необхідним для проживання. Допомагають з цим міжнародні й волонтерські організації.

Відзначимо, натепер в області проживають понад 140 тисяч вимушено переміщених осіб. Їх забезпечують усім необхідним. Загалом в області для підтримки ВПО, що проживають у тергромадах Черкащини, з кінця червня розподілили майже 560 тонн гуманітарних вантажів. Це – продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *