Апарат ВАК-терапії військовому шпиталю передали черкаські волонтери

Обладнання для застосування ВАК-терапії, яке вкрай необхідне, щоб більш ефективно лікувати поранених бійців, в один з військових шпиталів України нині передали волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті».

Про це журналістам «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Команда БО «БФ Хрещатик-Сіті» продовжує працювати на волонтерському фронті! Нещодавно передали медичне обладнання туди, де воно було дуже необхідне. Дякуємо, Ігорю Ясильківському за надану гуманітарну допомогу з Німеччини та Ігорю Джигілю за координацію! Разом до Перемоги!, – прокоментувала вона.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Як зазначила голова Фонду, гуманітарну отримали завдяки співпраці з черкащанином Ігором Ясильківським, який має особисті зв’язки з німецькими благодійниками.

– Гуманітарна допомога з Німеччини – це справа рук друзів моєї родини, які проживають у німецькому місті Нойруппін, федеральної землі Бранденбург – Абдулгані Тургут та Григорій Кох (Вєрємєєв). З початку вторгнення рашистських окупантів Григорій та Абу вже кілька разів організовували збір та доставку в Черкаси гуманітарних вантажів. Вони особисто привели у Черкаси кілька автопоїздів зі гуманітарною допомогою. Це були і харчові продукти, і медичне обладнання, і ліки та медичні засоби, амуніція для військових та рятувальників, і навіть великий автобус – мобільний шпиталь, оснащений  усім необхідним. Щиро вдячний всім німцям, хто долучився до цього процесу, – сказав  Ігор Ясильківський.

Довідка «City News»:

ВАК–терапія (вакуумна терапія, VAC, NPWP) — місцевий терапевтичний вплив, що здійснюється з допомогою вакууму. В основі методу лежить застосування слабкого від’ємного тиску, у середовищі якого розташовується рана. Слабкий від’ємний тиск поліпшує відтікання раневого секрету, набагато швидше з’являється грануляційна тканина, звужуються краї рани, покращується мікроциркуляція. Основні дані щодо терапії ран методом вакуумного закриття (Vacuum-Assisted Closure, VAC) або їх лікування негативним тиском (Negative Pressure Wound Therapy,NPWP) наведені на сайті Європейської асоціації щодо лікування ран (EWMA).

ВАК-терапія – ефективне доповнення у підготовці рани до хірургічного втручання., яке прискорює процесс за живлення пошкоджених ділянок без больових відчуттів.

ВАК–терапія застосовується у випадках, коли відсутня можливість первинного закриття ран як після, так і між їхнім хірургічним обробленням.

Метод ВАК–терапії використовувався з часів стародавньої Греції. Також понад дв тисячі років тому його застосовували у традиційній китайській медицині. Науковий підхід до широкого використання цього методу почали розробляти американці наприкінці ХХ ст., які першими створили апарати сучасного типу, які необхідні для лікування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *