Школяр з Черкащини здобув «золото» міжнародного інноваційного шоу

Учень 9-го класу Черкаської школи №3 Єгор Скрипник блискуче виступив на міжнародному інноваційному шоу INOVA 2022. Цьогоріч захід відбувся у хорватському місті Осієк.

Єгор у складі міжнародної команди МАН України здобув «золото» із проєктом «Система моніторингу якості повітря в закладі освіти як інструмент освіти для сталого розвитку». Він став наймолодшим призером міжнародного конкурсу. Окрім цього юні науковці з України отримали ще й відзнаку за мужність.

Додамо, перше міжнародне визнання Єгор здобув на XV Ювілейній Міжнародній виставці винаходів та інновацій INTARG-2022, яка  відбулася 11-12 травня у м. Катовіце (Польща), де він отримав бронзову медаль.

Черговим здобутком Єгора Скрипника стала участь у складі збірної команди МАН України на одному з найбільших та найпотужніших міжнародних конкурсів Старого світу I-FEST 2022, який традиційно збирає молодь з 90 держав світу у Тунісі. Для української збірної через воєнні дії в країні захист було організовано в режимі онлайн. Всі змагання I-FEST 2022 завершились ще у червні, а результати порадували у вересні: у складі збірної команди МАН України Скрипник Єгор, який представив систему моніторингу якості очищення повітря в школі, здобув «срібло».

Наразі Єгор разом із науковим керівником Людмилою Довгаль готується до виступу на екологічних конкурсах INOVA ТА BUCA IMSEFВ, які проводяться у Хорватії та Туреччині відповідно.

Загалом, учні Малої академії наук Черкащини є учасниками різноманітних обласних, всеукраїнських, міжнародних інтелектуальних конкурсів, турнірів, олімпіад, проєктів, конференцій і виявляють високий рівень підготовки та творчі здібності.

Незважаючи на складний час, 2022 рік є досить плідний на перемоги наших юних науковців на Міжнародному рівні, географія їх проведення досить широка: Україна, Мексика, Грузія, Туніс, Індонезія, Польща, Хорватія, США, Франція та ін.

За інформацією пресслужби черкаської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *