Центр надання соціальних послуг для жителів Попасної починає працювати у Черкасах

У Черкасах починає працювати центр надання соціальних послуг міста Попасної Луганської області. Окрім гуманітарної допомоги, соціальні робітники допомагатимуть на дому внутрішнім переселенцям із цієї громади, які не здатні себе обслуговувати самостійно.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

З 1 вересня у Черкасах діє гуманітарний хаб Попаснянської військово-цивільної адміністрації. Тут щодня приймають до 250 громадян, які приїхали до Черкас із Луганщини. Взагалі за інформацією Луганської ОВА, з їхньої області на Черкащину у зв’язку із війною переїхали 9 800 осіб.

«Луганчанам, які до нас приходять, ми надаємо гуманітарну допомогу – продукти, одяг, гігієнічні засоби, літнім людям допомагаємо заповнювати гугл-форму для отримання допомоги чи довідки ВПО, а самим попаснянцям надаємо також психологічну підтримку, – розповідає в.о. директора КЗ «Центр надання соціальних послуг» м. Попасна Олена Синиця. – А тепер людям відповідних категорій будемо надавати ще й соціальні послуги. Зокрема, обслуговувати на дому. До тих, кому важко обслуговувати себе самостійно, будуть виїздити соціальні працівники, аби привезти продукти, допомогти прибрати помешкання, приготувати їжу тощо».

За словами Олени Синиці, зараз соціальні робітники за участі волонтерів шукають таких людей у Черкасах, встановлюють з ними контакти, формують список тих, хто потребує такої допомоги.

Відповідна інформація буде розміщена і на сторінці Попаснянського центру надання соціальних послуг у мережі Фейсбук https://bit.ly/3gdjq5n .

Попаснянський центр надання соціальних послуг діє на базі гуманітарного хабу в Черкасах. Завдяки підтримці Луганської ОВА планується розширити спектр послуг хабу, зокрема, допомагати внутрішнім переселенцям облаштовувати житло.

«Відкриття гуманітарного хабу в Черкасах довело свою важливість для переселенців. Ми дуже вдячні міській владі Черкас за всебічну підтримку, яка скріплена підписанням меморандуму про співпрацю, – говорить керівник Попаснянська міська військово-цивільна адміністрація Микола Ханатов. – Голова Луганськї ОВА Сергій Гайдай дав завдання, аби наші представники діяли, за можливості, в якомога більшій кількості областей України, підтримуючи мешканців Луганщини, які змушені були покинути рідні домівки. Тому, окрім Черкас, гуманітарний хаб Попаснянської громади вже працює в Новомоськовську Дніпропетровської області, наступний відкриється у Харкові».

Довідково:
Прийом людей і видача допомоги – щобудня з 10.00 до 14.00.
Надання соціальних послуг – щобудня з 9.00 до 16.00.
Телефон для консультацій – 050 645 19 28

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *