В каталажку! 10 років тюрми за заклик розбомбити Черкаси

10 років за гратами муситиме провести черкащанка Тетяна Дробот за заклик до росіян розбомбити Черкаси.

Як з відкритих джерел з’ясували журналісти «City News», навесні цього року, у той час, коли орди орків штурмували Київ, катували і вбивали українців у Бучі, Гостомелі, Ірпені, Лимані та інших містах і селах України, коли від російських бомб гинули і дорослі і діти, Тетяна Дробот за допомогою мобільного переслала двом своїм подругам і сестрі, що проживають у росії фото оборонних споруд у центрі Черкас. Фотографії вона підкріпила текстом: «Бахнути, щоб їх тут не було».

У забороненій в Україні російській соцмережі «Одноклассники» Тетяна Дробот раділа російському прапору, який окупанти встановили над захопленою ними українською Новою Каховкою і виправдовувала агресію рф проти України.

Яким чином про ці дії колаборнатки стало відомо  правоохоронцям, не відомо. Однак у квітні Теятну Дробот затримали і помістили у Черкаському СІЗО, де вона перебувала до моменту оголошення вироку.

Як повідомив сайт Придніпровського суду у м.Черкаси, 18 жовтня колегія суддів під головуванням Владислава Костянтина винесла зрадниці вирок – 10 років ув’язнення.

Цитуємо повідомлення:

«18 жовтня  у Придніпровському районному суді м. Черкаси було оголошено вирок 62-річній Тетяні Д., за обвинуваченням  у державній зраді та розповсюдженні матеріалів із закликами до зміни меж території або державного кордону України, поєднане з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі.

Нагадаємо, що за матеріалами справи, обвинувачена передавала за допомогою месенджеру «Viber» сестрі та знайомим, що проживають на території росії фотографії щодо місць  дислокації військовослужбовців Збройних сил України, з дописами до них про необхідність нанесення по них вогневого удару зс рф з метою послаблення обороноздатності України на території Черкаської області.    

Окрім того, Тетяна Д. також користувалася забороненою соціальною мережею “Однокласніки”, де розміщувала шляхом проставлення так званого « лайку» на своїй сторінці посту із  закликами до зміни меж території або державного кордону України, а також розпалювала міжнаціональну ворожнечу.

При призначені покарання, суд врахував обвинуваченій Тетяні Д. пом’якшуючі покарання обставини – щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, а також відсутність обтяжуючих покарання обставин.

У судовому засідання підсудна повністю визнала свою вину і щиро розкаялась у скоєному злочині.

Суд визнав Тетяну Д. винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.110 та ч.2 ст.111 КК України, та призначив їй 10  років позбавлення волі.

У ході судового засідання московська посіпака говорила, що тоді діяла під впливом емоцій, розповіла історію про те, що з місцем, де знаходились оборонні споруди пов’язані романтичні спогади, і, мовляв, зовсім не хотіла, щоб розбомбили центр Черкас. Бо, там, ніби то її сестра зустрілась з майбутнім чоловіком. Але чому таке рідне та романтичне місце для неї місце Тетяна Дробот закликала розбомбити, вона не пояснила. Лише плакала, і просила повернути її до внука, якому вона «дуже хоче купити морозиво».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *