Повербанки з електронних сигарет для ЗСУ роблять у Черкасах

Повербанки для солдат – захисників України зі старих, зіпсованих електронних сигарет почали виготовляти у Черкасах. Тож е поспішайте викидати старі зіпсовані електронні сигарети, бо з них виходять непогані гаджети для ЗСУ.

Як з’ясували журналісти «City News», освоїв нехитру технологію переробки старих електронних сигарет, що вийшли з ладу, на повербанки для бійців Збройних Сил України примудрився студент Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Пуделко.

Нині він працює над тим, щоб налагодити масову переробку відпрацьованих електронних сигарет на повербанки.

Про те як освоїв технологію і де зараз збирає повербанки студент Навчально-наукового інституту інформаційних та освітніх технологій ЧНУ імені Богдана Хмельницького Олександр Пуделко залюбки розповів журналісту «City News».

– Як я дізнався по цю технологію? Ідея, прямо скажемо, не нова, проте корисна. Як фахівцю з автоматизації та комп’ютерно інтегрованих технологій мені про неї відомо все. На початку повномасштабного вторгнення рашистьських загарбників в Україну ми з моїм завкафедрою робили повербанки за цією технологією. Потім запаси вичерпались. А вчора наш системний адміністратор Олексій купу акумуляторів і вручив мені їх зі словами: «Грайся». От і «граюсь». На даний час налагоджуємо переробку на базі  ГО «Січ». Я одночасно і студент, і працюю, і волонтер. Все встигаю. От тільки спати не встигаю, – сказав Олександр Пуделко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *