Перевести виробництво у нічну зміну закликав підприємців мер Черкас (відео)

Перевести виробництво у нічну зміну у зв’язку з загрозою віяльних відключень закликав керівництво великих підприємств та підприємців міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Як повідомили журналісти «City News», такий заклик міського голови Черкас прозвучав у відео звернення до черкащан на його сторінці у «Фейсбук».

Пропозицію Анатолій Бондаренко обґрунтував тим, що на відміну від світлої частини доби, коли існує великий дефіцит електричної енергії, у нічний час спостерігається її профіцит. Запровадження новації, з його слів дасть можливість уникнути віяльних відключень, оскільки це дозволить навантаження на енергосистему країни у пікові години доби.

– Відбулась селекторна нарада з офісом Президента з питань енергозабезпечення підприємств установ та організацій, що знаходяться у Черкасах та області. Звертаюсь до керівників великих підприємств та підприємців, які зможуть перенести виробництво на нічний час. Справа у тім, що чночі у Черкасах спостерігається профіцит електричної енергії. Натьомість вдень виникає її великий дефіцит, що робить можливими віяльні відключення. Тож, хїто готовий буде перести виробництво на другу зміну у нічний час ми готові будемо допомогти усім чим можемо, у тому числі із забезпеченням перепусток, які дозволятимуть людям, задіяним у виробництві пересуватись містом у нічний час, коли діє комендантська  година. Це юбуде велика допомога країні у подоланні енергетичної кризи, яку спричинили ворожі удари по об’єктах енергетичної інфраструктури України, – сказав Анатолій Бондаренко.

Окрім того, на думку фахівців енергетичної галузі, такий крок дозволить суттєво зменшити негативний вплив так званого маятникового коливання напруги у енергосистемі, який викликаний зміною обсягів споживання електричної енергії у нічний та денний періоди доби. Вночі обсяги споживання електроенергії різко зменшуються, що так само як і різке збільшення споживання електрики, заважає нормальній роботі  енергосистеми.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *