Інтеграційний хаб для внутрішніх переселенців створюють у Черкасах

З огляду на гостру соціальну потребу за сприяння заступниці міського голови Черкас Марина Гаркава в обласному центрі створюють єдиний інтеграційний хаб для соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб. Його облаштовують у приміщенні колишнього КСН «Лісовий».

Про це інформують у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

“У Черкаси продовжують прибувати люди з окупованих територій, – говорить Марина Гаркава. – На сьогодні майже 30 000 внутрішньо переміщених осіб вже готові залишитися в нашому місті на тривалий час або й на постійно. Окрім вирішення житлового питання та працевлаштування, цим людям потрібен єдиний комфортний простір для вирішення їхніх проблем в одному місці, проведення інтерактивних зустрічей та заходів соціальної адаптації та інтеграції”.

За підтримки Анатолій Бондаренко – міський голова Черкас та депутатів Черкаської міської ради для реалізації цього проекту та створення єдиного інтеграційного хабу департаменту соціальної політики передали приміщення колишнього КСН «Лісовий». Уже з наступного місяця хаб розпочне свою роботу.

“З 24 лютого 2022 року Черкаси прийняли майже 80 тисяч українців, які через постійні обстріли російськими військами, вимушено покинули рідні домівки. Із них майже 30 тисяч – лишились тут на постійне проживання.
Від перших хвилин їхнього перебування в нашому місті ми доклали всіх зусиль, аби кожна людина почувалася як удома. За це вдячний усій нашій команді та небайдужій черкаській родині. А зараз перед нами стоять нові виклики: важливо допомогти цим людям адаптуватися до умов життя в новій домівці, якою для них стали Черкаси. Ми – гостинна громада, у нас чуйні та відкриті люди, які готові прийняти всіх, кому зараз потрібен новий дім”, – говорить міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *