Хащі на сквери перетворюють у Черкасах комунальники

Грандіозну вирубку дерев побачили жителі Митниці на раніше захащеному узбережжі Дніпра. Де стояв густий ліс з верболозу та осокорів нині купи гілля, та розпиляні на дрова дерева. Ні, це не піратське знищення зеленої зони, а лишень наведення порядку.


Як з’ясували журналісти “City News”, берег Дніпра від дикої рослинності, яка упродовж десятирічь рішуче наступала на намиті піщані простори “Митниці”, нині очищають комунальники з черкаської міської служби “Благоустрій”.

Мета шляхетна – перетворити захащені дюни у симпатичні зони відпочинку.

Ось як цю операцію описав “Благоустрій” на власній сторінці у “Фейсбук”:

“Нині КП “Благоустрій” наводить лад на території запланованої зони відпочинку поруч із пляжем “Митницький”.
У майбутньому тут буде створено сучасний публічний простір для проведення міських заходів та відпочинку жителів і гостей громади, а поки що комунальне підприємство з допомогою підрядної організації розчищує територію від самосівів, повалених, похилених, хворих та сухих дерев. Наявне озеленення розташованого поруч пляжу у вигляді дерев та клумб багаторічних чагарників днями доповнено новими висадженими вздовж доріжки декоративними деревами. Планувалося, що ця територія буде приведена до ладу у поточному році, проте війна внесла свої корективи”, – йдеться у повідомленні.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото КП “Благоустрій”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *