Чиновника, який закликав знищувати українців затримали на Черкащині

Контррозвідка Служби безпеки викрила чиновника на Черкащині, який закликав знищувати українців та допомагати окупаційним військам рф у захопленні регіону.

Про це повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

Також він виправдовував ракетні удари по українських містах та вбивства цивільних громадян. При цьому зловмисник заперечував причетність загарбників до їхніх військових злочинів у Бучі.

За даними слідства, поплічником ворога виявився співробітник одного з місцевих органів влади, який має відношення до обліку осіб призовного віку.

Після початку повномасштабного вторгнення він «розгорнув» агітацію на підтримку окупантів. Свої деструктивні «тези» наполегливо поширював серед власного оточення та колег по роботі.

Він відкрито підтримував політику агресора та планував сприяти ворогу у війні проти нашої держави у разі захоплення регіону.

Під час обшуку, за сприяння керівництва установи, де працював фігурант, правоохоронці виявили у зловмисника мобільний телефон і комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

На підставі зібраних матеріалів, слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Судом зловмиснику обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинної діяльності проти державної безпеки України.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники СБУ Черкаської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *