З Днем Незалежності мер Черкас привітав польську націю

Міський голова Анатолій Бондаренко та вся черкаська громада вітає великий польський народ із національним святом – Днем незалежності Польщі.

Теплі слова привітання опублікувано на офіційній сторінці Черкаської міськради у соцмережі «Фейсбук».

Особливі слова надсилаємо нашому місту-побратиму Бидгощ  , із яким у вересні 2000 року Черкаси уклали угоду про співробітництво. Відтоді налагодили тісну співпрацю у сферах культури, освіти, малого і середнього бізнесу, охорони здоров`я тощо.

З особливою силою наша дружба проявилася в цей складний для України період випробувань. Бидгощ одним із перших відгукнувся на допомогу, і з перших днів війни ми відчуваємо їхню потужну підтримку та солідарність.

Місто-побратим надало цільову фінансову дотацію нашому місту в розмірі 100 000 злотих як гуманітарну допомогу громадянам у зв’язку зі збройним конфліктом на території України.

За рахунок цих коштів придбано важливе обладнання для КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня». Це дозволило суттєво підвищити рівень медичних послуг у закладі та забезпечити найбільш оптимальні та безпечні умови роботи.

У Бидгощі для Черкас зібрали велику партію медикаментів та спеціальні дитячі ліжечка, які доправили в Третю міську лікарню швидкої медичної допомоги.

За 8 місяців війни десятки тонн гуманітарної допомоги з Бидгоща вже отримали люди, котрі знаходять у Черкасах прихисток від війни. Продукти харчування, засоби гігієни, одяг передали в Гуманітарний центр Черкаскої мськради, який було створено саме для внутрішніх переселенців. Одночасно від польських партнерів Черкаси отримали чимало необхідного для наших захисників.

Зворушливою подією стало відзначення Черкас медаллю Казимира Великого від імені міської ради Бидгоща. Це щорічна муніципальна нагорода, яку з 1998 мер польського міста-побратима вручає кращим із кращих.

Аби привернути увагу міжнародної спільноти до проблем і потреб українських дітей, які постраждали через війну та об’єднатися заради їхнього мирного майбутнього, в культурному центрі Młyny Rothera Бидгоща демонстрували виставку малюнків «Війна очима дітей. Біль та надія». Її створено з робіт дітей, які разом із родинами приїхали до Черкас, тікаючи від жахів війни, і в перші хвилини перебування в Гуманітарному центрі малювали те, що пережили і про що мріють.

Виставку відкрив віце-мер міста Бидгощ пан Мірослав Козлович, а інформацію про експозицію широко поширили у польських ЗМІ.

 «Дякуємо братньому польському народу за допомогу й підтримку в часи випробувань. Віримо, що Україна обов’язково переможе і наша дружба з роками лише міцнішатиме, – сказав Черкаський міський голова з нагоди Дня незалежності Республіки Польща. – Ми об’єднані силою незламного духу, тому нездоланні. Солідарність і Свобода є головними цінностями нашої спільної боротьби за майбутнє. Нехай живе вільна Польща і вільна Україна!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *