Понад 150 жінок обслуговує у Черкасах Центр допомоги матерям (фото)

У Черкасах продовжує працювати Центр допомоги матерям та вагітним жінкам, який створив БО «БФ «Хрещатик Сіті». Нині на його обслуговування понад 150 жінок, які зареєструвавшись у Центрі регулярно отримують продуктові набори, дитяче харчування засоби гігієни.

Про це журналістам «City News» повідомила волонтер Центру Тетяна Моргуненко.

– Центр систематизував роботу і тепер тут немає ні черг, ні скупчення людей. Щодня сюди приходить більше десяти жінок із зареєстрованих і не тільки. В основному відвідувачки беруть засоби індивідуальної гігієни і для дітей для себе. Раз на місяць кожна клієнтка Центру із зареєстрованих отримує продуктовий набір і раз на тиждень – дитяче харчування, – розповіла  Тетяна Моргуненко.

Як відомо, Центр допомоги матерям та вагітним жінкам – найперша у своєму роді волонтерська структура, яка обрала полем своєї діяльності турботу про вагітних жінок, що на кінцевих термінах вагітності і матерям дітей віком до двох років.

Так склалось, що Черкаси стали містом, яке прихистило десятки тисяч переселенців із регіонів, охоплених війною. Серед них чимало вагітних  жінок, і досить багато мам з малюками віком до двох років. Цій категорії чи не найважче ніж усім іншим. Тож, щоб охопити саме ці категорії переселенців  БО «БФ «Хрещатик Сіті» створив Центр допомоги матерям та вагітним жінкам.

Працює Центр у форматі безплатного магазину, де клієнти  товари не купують за гроші, а отримують безкоштовно.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *