Благодійний автопоїзд з Черкас повезе їжу у звільнений Херсон

У ніч з п’ятниці на суботу з Черкас до Херсона відправиться автопоїзд з гуманітарною допомогою. У складі автоколони буде кільканадцять мікроавтобусів завантажених різними продуктами і медикаментами. Ініціатором благодійної місії виступила ГО «Січ». До неї вже долучилась БО «БФ «Хрещатик Сіті».

Про це журналістам «City News» повідомили керівник штабу ГО “Січ” Ілля Ястреб та начальник матеріально-технічної частини названої волонтерської організації Стас Заболотний.

– Ідея зібрати багато продуктів першої необхідності для звільнених з-під окупації херсонців та сформувати цілий автопоїзд автівок з гуманітарною допомогою визріла після спілкування з представником командування корпусу резерву сухопутних військ Збройних Сил України Валентином Похолюком. Адже жителі звільнених територій Херсонщини включно з обласним містом нині потребують термінової допомоги. Він зконтактував нас з представниками військової адміністрації з якими точково визначили куди потрібно вести допомогу. Щоб ви розуміли істинний стан речей, то він такий. Втікаючи з Херсонщини орки вигребли з погребів місцевого населення все, що змогли знайти, включно з продуктами, домашньою консервацією. Нині у цих людей немає зовсім НІЧОГО. Там справжня гуманітарна криза, – розповів Стас Заболотний.

– Чи хтось, окрім БО «БФ «Хрещатик Сіті» підтримав вашу ініціативу?

– Так. На сьогодні разом з нами, тобто з ГО «Січ», окрім БО «БФ «Хрещатик Сіті», готують гуманітарний вантаж Благодійний фонд «Вільні», чекаємо підтвердження від ще кількох організацій. Дуже багато допомагає у організації збору продуктів ДНЗ «Черкаське вище професійне училище». – долучився до бесіди Ілля Ястреб.

– Що саме будете везти?

– Йдеться про стандартний набір: крупи, олія, макаронні вироби, рибні та м’ясні консерви, приправи, засоби індивідуальної гігієни, як то зубні пасти тощо, а також певний перелік медичних препаратів та засобів. Окрім цього ще будемо везти окопні свічки, бо у місцевого населення немає ні газу ні електропостачання, орки все вивели з ладу, втікаючи, тож навіть жителі багатоповерхівок готують їжу на мангалах у дворах будинків, не кажучи вжед про приватний сектор. А на цих свічках цілком можна готувати їжу, ачи розігріти, – уточнив Стас Заболотній.

– Це все?

– Ні. Плануємо також повезти турбопечі, які виготовляємо самотужки у нашій кузні. Ну, це якщо встигнемо до виїзду їх виготовити, – додав Стас Заболотній.

– А що ще ви виготовляєте?

– Окрім турбопечей робимо ще буржуйки, двоярусні ліжка для гуртожитків, – сказав співбесідник.

На час,коли готувалась публікація стало відомо про те, що БО «БФ «Хрещатик Сіті» надав до партії гуманітарної допомоги велику кількість продуктів для найменших українців.

– Для жителів Херсону та інших населених пунктів, звільнених з-під окупації ми передали 200 упаковок памперсів, 412  банок дитячої суміші та велику кілксть рушників, – зазначила  БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейський союз» Інна Бандура.

 БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги вагітним жінкам та мамам дітей віком до двох років. На обслуговуванні БО “БФ “Хрещатик Сіті” зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, що потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *