Світловідбивні аксесуари на одяг подарували учням черкаської санаторної школи

У Черкасах працівники сервісного центру МВС 7141 побували в гостях у четвертокласників КЗ «Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради», де нагадали учням головні правила дорожнього руху та подарували світловідбивні елементи на одяг, щоб у темну пору доби вони були більш помітними на проїжджій частині.

Про це поінформував РСЦ ГСЦ МВС в Черкаській області

Працівники сервісного центру МВС навчали дітей правилам дорожнього руху, грали в інтерактивні ігри, розповідали, чому варто носити флікери. Були також і шкільні подарунки та солодощі.

Зустріч відбулася в межах Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху.  Сервісні центри МВС по всій Україні роздавали дітям світлоповертаючі елементи.

Використання таких елементів дозволяє водію побачити пішохода з відстані 130−150 метрів при ближньому світлі фар та з відстані 300−400 метрів при дальньому.

Саме в осінньо-зимовий період, коли світловий день зменшується й швидко темніє, пішоходи частіше наражаються на небезпеку. А в умовах відключення електроенергії, коли вулиці майже не освітлюються й часто не працюють світлофори, звична дорога додому стає справжньою смугою перешкод. Попри всю обережність, водіям часто важко побачити людину, яка йде узбіччям, чи вчасно помітити постать в темному одязі, яка переходить дорогу.

Світлоповертальні елементи − флікери − це найкраще, що може використати пішохід. Закріпіть світлоповертаючі елементи на речі тих, кого любите. Будьте помітними. Це вкрай важливо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *