У Золотоноші планують створити центр сучасного протезування

11 листопада у міській раді відбулася зустріч чинного керівництва та американських гостей. До Золотоноші з візитом завітали Голова Правління Shepherd’s Foundation Марті Вейд, Генеральний Директор LimbFit Foundation Метью Колі і засновник LimbFit Foundation Ґреґорі Екбом зі Сполучених Штатів Америки, які прибули в Україну на запрошення Віталія Собко, Генерального Директора Фундація Шепердз Україна/ ГО «Табір Максимум» щоб обговорити можливості відкриття сучасного центру протезування в центральній Україні. На зібранні з Золотоніського боку були присутні народний депутат України Віталій Войцехівський, перший заступник міського голови Олег Масло, секретар міської ради Наталія Сьомак.

Про це повідомив сайт Золотоноша.City

– На меті – передовий обмін досвідом у царині протезування. Іноземці сьогодні готові ділитися напрацьованими технологіями, запрошувати наших спеціалістів на навчання у США, фінансувати розвиток галузі в цілому. Разом напрацювали шляхи співпраці та визначили покроковий алгоритм дій. Наразі спільно прагнемо допомогти людям відновити свободу руху та надавати можливість жити на повну, – прокоментував зустріч Віталій Собко.

Вперше від початку війни Голова Правління Shepherd’s Foundation Марті Вейд мав можливість приїхати в Україну.

– Цього року ми святкуємо 30-річчя співпраці між Сполученими Штатами Америки Shepherd’s Foundation та партнерами в Україні. І хоч війна порушила святкові плани, ми святкуємо піднімаючи підтримку України на зовсім новий рівень. Цей візит був символічним, Марті Вейд в першу чергу хотів продемонструвати підтримку всіх іноземних партнерів, підтвердити їх бажання продовжувати допомагати Україні в цей найважчий час і скільки того буде потрібно. Марті Вейд з собою привіз нових партнерів Ґреґа Екбома та Метью Колі – керівників організації LimbFit, – розповів Віталій Сергійович.

Організація LimbFit була створена три роки тому після того, як син Ґреґа Екбома втратив дві кінцівки. У чоловіка виникло бажання розвивати напрямок допомоги з протезуванням в країнах, які вражені війною. Саме тому він вирішив спільно з Shepherd’s Foundation спробувати допомогти цивільним та військовим в Україні, які втратили кінцівки.

– Метою візиту було познайомитися із загальною потребою в країні, дізнатися про ситуацію з протезуванням, доступністю якісних протезів, а також спеціалістів для здійснення протезування та реабілітації. Під час візиту ми мали можливість відвідати клініки, які лікують і військових, і цивільних у Львові, Києві, Черкасах, Золотоноші. Щоб дізнатися загальну ситуацію з протезуванням в країні, зустрілися з представниками Міністерства охорони здоров’я, відвідали державні центри протезування та кращі приватні клініки, які спеціалізуються в цьому напрямку, – поділився деталями візитів іноземців генеральний директор.

За підсумками візиту було вирішено в центральній Україні на базі Золотоніської ГО «Табір Максимум» започаткувати центр протезування.

– Це некомерційний проєкт, який ставить за мету допомогти українцям якісними протезами та програмами реабілітації. Потреба дійсно велика. Наразі більше 5 тисяч військових і більше 3,5 тисяч цивільних потребують протезування. Але, на жаль, нині уся система в Україні в рік може виготовити лише 2 тисячі механічних пристроїв. Тому, основне завдання нового центру пришвидшити процес отримання якісних протезів населенням.

Центр протезування також дозволить продовжувати роботу з людьми, розміщуючи їх на базі табору «МAXIMUM» в комфортних умовах та пропонуючи можливості для індивідуальної і сімейної реабілітації ПТСР і травми.

Окремо працюємо щоб залучити висококласних хірургів, які допоможуть з лицевою хірургією, з травмами обличчя. Це одна з актуальних потреб. Тому дійсно радіємо такій міжнародній співпраці в цей час, приємно розуміти, що влада міста Золотоноші, йде назустріч для того, щоб розвивати такий проєкт в центральній Україні, – підкреслив очільник табору «МAXIMUM».

За словами Наталії Сьомак, іноземні гості запевнили, що з новітніми протезами пацієнти починають ходити вже на четвертий день. Це просто неймовірно!

– Наскільки важливі людські стосунки! Ми давно співпрацюємо з Фундацією Шепердз і неодноразово чули від них слова захоплення від нашого міста і людей. А тепер такі чудові новини, – підкреслює Наталія Олексіївна. – Наразі іноземці вивчають ситуацію. А ми пишаємося тим, що для свого центру протезування американці обрали саме нашу Золотоношу і будемо сприяти і допомагати їм в успішній реалізації проєкту.

Наступний візит команди запланований в березні. Партнери планують привезти хірургів, які будуть навчати новітнім підходам до ампутації та обмінюватися досвідом зі своїми українськими колегами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *