Фінські маски та дезинфектори прибули у Черкаську обласну стоматполіклініку

Морок, створений рашистським ракетним обстрілом об’єктів критичної інфраструктури України, не завадив волонтерам передати у Черкаську обласну стоматологічну поліклініку гуманітарну допомогу від української діаспори у Фінляндії.

Про це журналістам “City New” повідомили перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко та очільниця БО “БФ «Хрещатик Сіті”, керівниця ТРЦ “Хрещатик Сіті”, депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Їх приїзд до КНП “Черкаська обласна стоматологічна поліклініка Черкаська обласна рада” відбувся саме у час, коли потужний ракетний обстріл знеструмив низку міст і сіл України, у тому числі й Черкаси.

– Новий російський підступний ракетний удар по всій Україні. Очікуваний. Ми переживемо зиму. Ми цілеспрямовані, об’єднані і ми українська нація. Нас не здолати. Світло відімкнули. А ми, разом з засновницею гуманітарного центру ТРЦ Хрещатик-Сіті Інна Бандура завезли і у пітьмі передали гуманітарну допомогу КНП “Черкаська обласна стоматологічна поліклініка Черкаська обласна рада” Цього разу 2 тис.одноразових рукавичок, захисні маски та коробки з дезінфектором фінського виробництва, які передали європейські партнери одному з найдієвіших у Черкащині гуманітарних хабів. Від завтра 2 тис пацієнтів, а це військові, пенсіонери, безробітні, внутрішньо переміщені особи та найбільш соціально незахищені люди зможуть отримати дешевшу (min на 200 грн) послугу в обласному закладі охорони здоров’я. Дякую усім, хто у ці важкі часи підтримує заклади охорони здоров’я, медиків та лікарів, зазначив Роман Сущенко.

За словами активісти Інни Бандури нещодавно дві черкаські волонтерські організації – ГО «ЛАД» і БО «БФ «Хрещатик Сіті» отримали гуманітарну допомогу, яку до Черкас передали представники української діаспори із Фінляндії.

– Активісти “Товариства українців Фінляндії” передали до Черкас гуманітарний вантаж медичного спрямування загальною масою близько шести тонн. Йдеться про протеїнові пластівці, інвалідні візки, милиці, ходунки, дезинфектори, медичні рукавиці, дуже багато захисних масок, одяг, дитяче харчування На минулому тижні волонтери ГО «ЛАД» і БО «БФ «Хрещатик Сіті» почали передавати її різні лікувальні заклади, як то у Черкаську обласну дитячу лікарню, КНП Третя Черкаська міська лікарня та КНП Черкаський обласний клінічний госпіталь. Чимало речей з цього варнтажу ми направили у медичні заклади Херсонщини та Луганщини, – сказала Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *