Ситуацію у Каневі втримали генераторами з Польщі й Німеччини

Генератори, які надійшли від іноземних партнерів – Польщі та Німеччини, вже працюють на об’єктах критичної інфраструктури Канева.

Про це повідомив сайт Канівської міської ради.

Цього року кінець листопада позначений не лише холодом і першими морозами, але й тим, що Україна потерпає від масштабних ракетних обстрілів об’єктів критичної інфраструктури. Як і передбачалося, агресор, отримавши гідну відповідь від наших військових на півдні і сході України, вирішив вдарити по найболючіших місцях країни – по її енергетичних об`єктах. Тому Канів, як і вся країна, вже тиждень потерпає від наслідків найбільших руйнувань, яких завдали окупанти.

Особливо критичною була ситуація у середу, 23 листопада ц.р., коли вся країна була знеструмлена, тоді місто перебувало на межі екологічної катастрофи. Втім, стабілізувати ситуацію вдалося завдяки генераторам, які Канів нещодавно отримав від іноземних партнерів з Фірзена (Німеччина) та Члухова (Польща).

– Генератор, який надійшов з Члухова в понеділок, і встановлений на центральній каналізаційній насосній станції, безперебійно працював декілька годин перекачуючи нечистоти на очисні споруди. Ще один генератор з Фірзена, облаштований на автомобіль, переміщувався по місту між каналізаційно-насосними станціями і забезпечував їх роботу. Також наразі залучено і генератор, який передислокували з приміщення культурного центру «Шевченко HUB». Його встановили на водонапірній станції, аби під час можливої надзвичайної ситуації забезпечити водою близько 75% споживачів, – розповів директор КП «Управління ВКГ» Олександр Архипов.

Разом з тим Канівський міський голова Ігор Ренькас повідомив, що наразі місто очікує ще один генератор від іноземних партнерів, який також встановлять на одному з об’єктів критичної інфраструктури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *