Гігантську дулю перетворили на сердечко у Черкасах біля мерії

Акція проти гендерно зумовленого насильства під гаслом «Чуйність переможе насильство» відбулась у Черкасах в минулу п’ятницю. Інсталяція з магшнітиків у вигляді здоровенної дулі за активністю черкащан поступово перетворилась на символ любові – серце.

Про це повідомили журналісти «City News», які побували на місці події.

Як виявилось, цей захід приурочено до всеукраїнської акції соціального спрямування «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства”, які відзначаються у всьому світі з 25 листопада по 10 грудня. Одночасно вони відбулись у 60 містах України.

Організатором акції у Черкасах виступив департамент соціальної політики Черкаської міської ради у співпраці з UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення та партнерами, за підтримки Уряду Великої Британії, Канади та США, зокрема, Бюро гуманітарної допомоги USAID.

На площі біля міської ради було встановили мозаїку із зображенням дулі – однієї з форм насильства.

– Ми пропонуємо кожному небайдужому черкащанину долучитись до інтерактивну. Інсталяція зроблена із магнітів, тож  беручи кожен із них собі, містяни долучались до процесу у ході якого негативне зображення перетворюється на позитивне, – пояснили журналісту організатори дійства.

Відтак за кілька годин. Поки тривав захід, величезна дуля перетворилась на сердечко.

Відсканувавши QR-код на магніті, кожен охочий отримав можливість зіграти в інтерактивну онлайн-гру, завдяки якій можна дізнатися про різні форми насильства й про те, як мешканці міста Черкаси ставляться до цієї теми та чи готові вони прийти на допомогу в разі потреби. Переможці гри отримають фірмові подарунки.

В акції взяв участь міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, який висловив свою активну позицію щодо необхідності боротьби з будь-якими проявами насильства, і також зіграв в інтерактивну гру.

Громада міста Черкаси є учасником проєкту UNFPA “Міста і громади, вільні від домашнього насильства” з 2021 року. У межах проєкту в місті розбудовується система сервісів підтримки та допомоги тим, хто страждає від усіх проявів насильства.

– В Черкасах вже більше року працює координаційна рада з протидії домашньому насильству, яка об‘єднує всі підрозділи дотичні до цього питання. Це відповідні соціальні служби, правоохоронні органи, куратори за цими напрямами роботи, які контактують з міжнародними організаціями. Сьогоднішній захід – це приклад такої спільної роботи, покликаний привернути увагу містян до проблеми насильства, закликати їх не бути байдужими, співчувати, повідомляти про випадки насильства, протидіяти йому, адже всі ми живемо в одній громаді й це наше спільне завдання, – зазначила Марина Гаркава, заступник міського голови Черкас.

Учасники акції отримали в подарунок браслети з логотипом інформаційної кампанії «Розірви коло», що також є частиною масштабної програми UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення із протидії та запобігання домашнього та/і гендерно зумовленого насильства в Україні.

Поради щодо протидії насильству можна ДИВ ТУТ

Всі фото зі сторінки Департаменту соціальної політики Черкаської міськради у “Фейсбук”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *