Півсотні дітей переселенців черкаські волонтери зібрали на свято Миколая (фото)

Розважальний вечір до Дня Святого Миколая для дітей внутрішньо переселених осіб провели волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті» спільно з аніматорами «Організації дитячих свят «АнімашкиСашки». Свято подарувало тепло близько 50 діткам з родин переселенців та черкаських багатодітних сімей.

Чарівну атмосферу дитячого свята не зіпсувала навіть відсутність світла, яке через ракетні атаки рашистів зникло на кілька годин у багатьох містах та регіонах України і у Черкасах.

Як розповіла журналістам «City News» ініціатор  проведення свята Святого Миколая для дітей з переселенських родин, очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура, участь у святковому вечорі взяло до півсотні діток з вказаних сімей та черкаських багатодітних родин.

Вона організувала для малечі не лише веселе дійство, але знайшла для них подарунки.

– Солодощами забезпечив наш традиційний спонсор – Торгівельна марка «Жайвір» а іграшки надали наші латвійські партнери з благодійної організації «Fonds «Saules kalns». Щиро дякую спонсорам, нашим латвійським партнерам і особисто Айнарсу Межулісу, а також актору Черкаського Драматичного театру Олексію Клименку ( він був Миколаєм) та всім, хто долучився до організації та проведення свята. На цьому святі присутні близько п’ятидесяти діток з родин внутрішньо-переселених осіб та черкаських багатодітних родин, які перебувають на обслуговуванні  Дитячого благодійного центру допомоги БО «БФ «Хрещатик Сіті», – поінформувала Інна Бандура.

Малечу розважали веселі, винахідливі й дуже артистичні аніматори Організації дитячих свят «АнімашкиСашки».

Протягом години вони оточили любов’ю і увагою буквально кожного маленького учасника свята.

Апогеєм святкового дійства стала поява у залі Святого Миколая, який привітав діток та вручив їм подарунки.

– Наша сьогоднішня програма –  це динамічні ігри та цікаві розважально-пізнавальні конкурси і вікторини де багато руху і гумору  і де діти можуть проявити свої знання про навколишній світ. Ви й самі чули, які малеча відповідала на запитання про те. що таке сніг. Хтось назвав сніг сонцем, а хтось зовсім по-дорослому відповів, що сніг – це один зі станів води, – поділилась аніматора Марина. Два з половиною зі своїх 19-років життя дівчина віддала роботі аніматора у «АнімашкахСашки» і вже без сумніву справжній ас аніматорської майстерності. Найбільше любить працювати з маленькими дітками.

– З ними легше працювати, бо маленькі дітки ще вірять у казку, і тому їх легше зацікавити іграми та конкурсами. А от з великими дітьми працювати не просто. І справа не лише у тому, що вони менше вірять у казку, але й тому, що тінейджери через особливості вікового розвитку інколи можуть поводитись грубо. Важко, але труднощі мабуть і існують для того, щоб їх переборювали, – сказала «старожил» «АнімашокСашки», Марина (роль «Червоний ельф»).

–   Я працюю у цій команді лише два з половиною місяці, але мені дуже подобається те, що ми робимо. Робити добро і нести радість малюкам – це ж так приємно, – поділилась 17-річна Ліза (роль «Синій ельф»).

– Сьогодні ми проводили свято для маленьких дітей. А загалом маємо чимало різних програм проведення свят, що включають ігри і конкурси для дітей різного віку, – додав 19-річний учасник команди Льоша, який забезпечує звуковий супровід свят.

Про те, як «АнімашкиСашки» опинились у самісінькому вирі волонтерського життя розповіла керівник «Організації дитячих свят «АнімашкиСашки» Олександра Кузнєцова:

– Мабуть ми чи не найперші з усіх аніматорських команд Черкас, які вирішили організовувати безкоштовні свята для дітей переселенців. Перші з них ми провели ще влітку. Це було три заходи, у кожному з ких взяло участь по сорок дітей. Далі ми почали співпрацювати з різними благодійними організаціями і також для них проводили різні свята. Як людина, яка теж займається волонтерством, вже з власного досвіду знаю, що знайти спонсорів для того чим іншого благодійного заходу, для вирішення різних організаційних моментів та придбання подарунків для дітей, дуже не просто. Волонтер Діана Глущик Благодійного фонду «Хрещатик Сіті» з якою ми спільно працювали над підготовкою цього дитячого свята, говорила, що спілкувалась з багатьма організаціями, які мають аніматорів, але жодна з них не допомогла. Ми знаємо, наскільки потрібні такі свята для дітей, тому завжди підтримуємо ініціативи щодо проведення різних благодійних заходів.

***

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які перебувають на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *