Масове переіменування вулиць відбулось у Черкасах

Масове переіменування вулиць Черкас відбулось під час чергового пленарноо засідання сесії Черкаської міської ради. З волі обранців нові імена отримали 112 вулиць, провулків, площ та алей Черкас. У Черкасах з’явились вулиці імені Марії Заньковецької, Євгена Коновальця, Святослава Хороброго і ін.

Про це з місця події повідомили журналісти «City News».

– Це голосування – історичне, бо ми єдиний обласний центр, який досі не вшанував Степана Бандеру. Двічі ми за це питання голосували, і воно перший раз було заветоване, а другий – не набрало голосів. Олександр Можайський – російський офіцер. Степан Бандера боровся з російськими та польськими поневолювачами, – емоційно оцінила значення рішень про переіменування вулиці депутатка Любов Майборода.

Не поспішати надавати вулицям Черкас імена загиблих у новітній російсько-українській війні запропонував депутат фракції “Європейська Солідарність” Сергій Кудактін. Він подав звернення про необхідність відкласти обговорення перейменувань вулиць іменами загиблих героїв.

– Тяжкий виступ, але ми це обговорювали й на погоджувальній раді. В частині назв у нас є прізвища загиблих військовослужбовців. Ми це обговорювали у фракції, у нас може статися ситуація, що, на жаль, загиблих буде більше, і нам потрібно буде вшанувати пам’ять усіх. Була пропозиція про те, щоб особисті імені відкласти на потім, до перемоги. Потім ми будемо розуміти, скільки вулиць потрібно буде перейменовувати. Ми приймаємо варіант перейменовувати на честь подій, військових бригад, міст, але із питанням прізвищ ми просимо почекати, щоб не образити нікого. Бо кожен герой заслуговує на вшанування, – пояснив позицію він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *