Фейєрверки під час воєнного стану заборонені, – правоохоронці Черкащини

Правоохоронці Черкащини нагадують про заборону використання піротехніки під час воєнного стану.
Поліцейські нагадують черкащанам про те, що продавати та запускати феєрверки та використовувати петарди під час дії воєнного стану – заборонено. Про порушників просимо повідомляти на спецлінію “102”.
Сьогодні війна зачепила ледь не кожного українця й від звуків салютів, феєрверків та петард страждають люди, які перебували у зоні бойових дій, зокрема учасники та свідки війни. Важливо усвідомити, що зараз, коли росія щодня обстрілює наші міста, звуки піротехніки лякають всіх.
Нагадуємо, запускати салюти, феєрверки та використовувати петарди під час дії воєнного стану – заборонено. Правопорушників, які ігноруватимуть обмеження будуть притягуватися, як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності. Окрім того, правоохоронці перевірятимуть торговельні точки з метою виявлення незаконного продажу піротехніки.
За порушення законодавства у цій сфері та недотримання визначених обмежень, пов’язаних із використанням піротехніки, передбачена відповідальність, зокрема:
-стаття 164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності).
-стаття 182 КУпАП (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях).
-стаття 195-6 КУпАП (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів).
-стаття 296 КК України (Хуліганство).

Усі факти порушення визначених обмежень та заборон будуть фіксуватись поліцією, а правопорушники будуть притягуватись до відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *