У Черкасах визначили імена спортсменів, які наступного року будуть отримувати стипендії

Спеціально створена комісія у Черкасах визначила імена провідних спортсменів і тренерів, які наступного року будуть отримувати стипендії міської ради та міського голови. Їх запроваджено з метою їх заохочення та стимулювання до успішних виступів у національних та міжнародних змаганнях. Про це інформує пресслужба Черкаської міської ради.

Комісія визначила 64 щомісячних стипендії міської ради та міського голови провідним спортсменам та тренерам. Її будуть виплачувати 15 провідним спортсменам та 12 їхнім тренерам, 25 перспективним спортсменам, 7 спортсменам командних ігрових видів спорту та 5 спортсменам з інвалідністю.

Виплата стипендій відбувається відповідно до міської «Програми розвитку фізичної культури та спорту у м. Черкаси на 2017-2021 роки».

Конкурсна комісія сформувала список спортсменів і тренерів, які у 2023 році будуть отримувати щомісячні стипендії.

Провідні спортсмени та їхні тренери отримуватимуть стипендії в розмірі 2,5 мінімальної заробітної плати. Розмір стипендії перспективних спортсменів – 1,2 мінімальної заробітної плати. Такий же розмір стипендії у кращих спортсменів командних ігрових видів спорту.

Перелік таких спортсменів та їхніх тренерів – за покликанням: https://bit.ly/3Vf5SoE .

«Наші спортсмени нині виконують надзвичайну місію, адже не просто стимулюють однолітків до наполегливої роботи над собою, а прославляють наше рідне місто в Україні і за її межами, – зазначила заступниця міського голови Черкас, голова комісії Анастасія Чубіна. – Вони стали своєрідними послами миру та єднання з Україною скрізь, де бувають. Вони наочно демонструють, що наш народ сильний, воює за загальнолюдські цінності, тому з допомогою світу обов’язково переможе. Дехто із цьогорічних стипендіатів між щільним тренувальним графіком навіть знаходить час боронити нашу землю від окупантів. І міська влада у цей час намагається особливо підтримувати юні спортивні таланти».

«Набагато легше здобувати нові спортивні перемоги коли відчуваєш за спиною підтримку та допомогу, зокрема, від міської влади», – сказав майстер спорту України міжнародного класу з футболу, член штатної команди Національної паралімпійської збірної України з футболу Богдан Кулініч.

Нагадаємо, що «Програма розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки» діє в Черкасах з 2017 року. Вона передбачає виплату стипендій спортсменам, їхнім тренерам та спортсменам з інвалідністю. Торік Програму було дофінансовано та кількість стипендій збільшилася.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *