Світлофори у Черкасах оснастять сонячними батареями і безперебійним живленням

Забезпечити безперебійним живленням світлофорні об’єкти міста Черкаси, яке б не залежало від відключень електропостачання, на цей рік запланувала міська влада.

Про це у ефірі телеграм каналу «Актуально з Волошиним» розповів міський голова Черкас Анатолій Бондаренко:

– Що стосується елементів резервного живлення світлофорів, то у наступному році одна з провідних компаній запропонує нам вирішення цього питання так, щоб світлофори могли працювати на сонячних батареях. Йдеться про невеликі сонячні батареї та акумулятори для того, щоб вони акумулювали енергію і ці елементи живлення можна було використовувати у автоматичному режимі. Тому що дійсно зросла кількість дорожньо-транспортних пригод та кількість наїздів на пішоходів, – сказав мер Черкас.

Очевидно, наміри облаштувати світлофори сонячними батареями спонукала тверда позиція  депутатки Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інни Бандури.

Під час чергового пленарного засідання сесії Черкаської міськради вона озвучила звернення до міського голови, щодо необхідності оснащення сонячними батареями світлофорних об’єктів міста. Оскільки через постійні ракетні ататки росіян на енергетичні об’єкти країни, відбуваються відключення електропостачання. А у ці “темні” часи припиняється робота всіх систем, які працюють на елетричній енергії. Відтак вимикаються і світлофори, що регулюють рух автомобілів на вулицях обласного центру

Як відомо, у бюджеті міста на поточний рік на ці потреби закладено близько трьох мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *