Освітній процес у черкаській області організовано на належному рівні, – Сергій Шкарлет

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет з робочим візитом перебуває на Черкащині. Він разом з начальником Черкаської ОВА Ігорем Табурцем, міським головою Анатолієм Бондаренком, головою облради Анатолієм Підгорним, начальниками ГУ ДСНС та Нацполіції у Черкаській області та начальником управління освіти і науки ОВА провели нараду щодо стану освітнього процесу в області.

Під час робочої зустрічі було обговорено формат навчання залежно від безпекової ситуації у регіоні, облаштування укриттів у закладах освіти, потребу шкільних автобусів та кадрові питання.

Онлайн до наради долучилися начальники районних військових адміністрацій, голови територіальних громад, керівники органів управління освітою, представники батьківського комітету місцевого ліцею та педагогічні працівники.

Також учасники наради обговорили питання підготовки до початку 2 семестру навчального року, працевлаштування вчителів з-поміж ВПО і залучення до освітнього процесу дітей-переселенців.

«Нині в області забезпечено функціонування усіх закладів освіти. У виборі форми організації навчання враховуються безпекові умови та думка батьків учнів. 78% дітей і молоді в області навчається в очному та змішаному форматі. Ще на початку минулого семестру цей показник був майже 60%, що свідчить про довіру батьків до влади, освітян, сил захисту і оборони», – зазначив Сергій Шкарлет.

Загальний фонд захисних споруд у закладах освіти області сягає майже 82%.

Укриттями забезпечені:

  • 68%  закладів дошкільної освіти;
  • понад 78% шкіл;
  • 100% профтехів, закладів фахової передвищої та вищої освіти.

На облаштування укриттів спрямовано понад 76 млн грн з державного, місцевих бюджетів та інших джерел фінансування. Також на випадок аварійної роботи понад 30% закладів освіти забезпечені генераторами.

За словами Міністра, на Черкащині спостерігається позитивна тенденція повернення дітей та вчителів із-за кордону. Загалом в області освітній процес організовано на належному рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *