Солдат з Канева будучи пораненим, врятував життя товаришу

Боєць-канівчанин, маючи серйозні поранення виніс з-під обстрілу пораненого товариша і добрався до місця де обом надали медичну допомогу.

Про це пише «Дніпрова Зірка»

Аркадія Количева (на фото) знає чимало містян. Багато років чоловік займався ремонтами квартир у Каневі. Коли 24 лютого почалося повномасштабне вторгнення росіян в Україну, Аркадій записався до Канівської тероборони. У квітні чоловік мобілізувався й став до лав ЗСУ. Нещодавно, а саме 26 грудня 2022 року Аркадія Количева було нагороджено медаллю “За важке поранення”. Його 55-річний канівець отримав під час виконання бойового завдання на донецькому напрямку 12 липня 2022 року…

– Ми були в окопі, коли помітили, що над нами завис ворожий дрон. А за кілька хвилин наші позиції почав обстрілювати російський танк, – розповідає Аркадій Количев. – Я отримав наскрізне поранення – осколок увійшов у тіло в районі поясниці. А от моєму побратиму зовсім не пощастило – у нього було важке поранення в ногу, він не міг самостійно пересуватися. Я ухвалив рішення евакуювати пораненого і витягнув його на собі до найближчого пункту, де нам надали допомогу.

Після цього Аркадій Количев потрапив до госпіталю в Бахмуті. Лікувався у госпіталях Дружківки, Дніпра, Луцька. Після відновлення Аркадій Количев повернувся на службу до своєї військової частини.

– Хочу подякувати нашим канівським волонтерам, а особливо – Лесі Шульзі і її мамі Наталії та усій невтомній волонтерській команді. Вони неодноразово передавали нам на фронт необхідні речі й обладнання, – говорить Аркадій. – Приміром, за кілька днів зібрали кошти і придбали для мого підрозділу автомобільний причіп, аби ми мали куди складати свої речі, змінюючи дислокації. Дякую усім, хто долучився до того збору.

Заступник командира підрозділу Віктор Беспалий розповів про свого підлеглого Аркадія Количева по телефону.

– Про Аркадія Геннадійовича можу сказати, що він гідний воїн. Пішов на війну добровольцем. Товариський, позитивний. Яке б завдання йому не доручив, з яким би проханням не звернувся, – він ніколи не відмовить. Надійний товариш. Після важкого поранення він знову вернувся в стрій, продовжує нести службу. Із такими бійцями, як Аркадій, ми обов’язково переможемо, – підсумовує заступник командира Віталій Беспалий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *