Проросійською пропагандисткою виявилась жителька одного з сіл Уманщини

СБУ ліквідувала низку фейкових акаунтів, які активно розганяли ворожий контент та сприяли проведенню інформаційних кампаній рф. Їх створювала жителька одного з сіл Уманщини.

Про це повідомила прнесслужба УСБУ в Черкаській області.

Кіберфахівці СБУ викрили проросійську пропагандистку, яка створила десятки фіктивних акаунтів для поширення деструктивного контенту в соціальних мережах. За даними слідства, інтернет-агітаторкою виявилась мешканка Уманського району.

Жінка зареєструвала та адмініструвала фейкові акаунти у заборонених російських соціальних мережах «Однокласники», «Вконтакті», а також у Facebook. Для створення кожного наступного акаунта, вона використовувала нову сім-карту абонента українських операторів мобільного зв’язку.

Зловмисниця надавала ботам імена реальних людей із власного оточення, які про це навіть не здогадувались. Саме ці боти розганяли антиукраїнський контент. На їх сторінках були відео- та фотоматеріали, пости та репости, які дискредитували українських військових, натомість возвеличували окупантів, виправдовували їх злочинні дії та вчинення насилля і порушення правил війни.

За результатами обшуку, проведеного за місцем проживання фігурантки, виявлено та вилучено: сім-карти українських мобільних операторів та мобільний телефон з доказами проведення ворожої пропаганди. Наразі слідчі СБУ повідомили пропагандистці про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Викриття зловмисниці проводили кіберфахівці СБУ Черкаської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *