У Черкасах провели патріотичний захід “Жінка-захисниця”

У Черкасах відбувся патріотично-святковий захід для жінок срібного віку «Жінка-захисниця». Його організували та провели з ініціативи Територіального центру надання соціальних послуг за підтримки Черкаської міської ради.

4 роки поспіль у Черкасах силами територіального центру проводиться міський конкурс для жінок срібного віку «Файна пані». Цього разу, враховуючи реалії часу, захід провели у форматі міського патріотичного свята. Він входить до міської програми проведення культурно-просвітницьких заходів для осіб літнього віку, слухачів Університету третього віку, який діє при територіальному центрі.

Від імені черкаського міського голови Анатолій Бондаренко з вітаннями до учасниць та глядачі конкурсу звернулася заступниця міського голови Марина Гаркава.

«Українська жінка – особлива, – відзначила Марина Олександрівна. – І в складні часи випробувань вона явила свої найкращі риси жінки-берегині, яка береже і тепло свого родинного вогнища, і стала жінкою-захисницею на варті рідної землі від зовнішнього ворога. Наші жінки воюють на передовій зі зброєю в руках, рятують життя поранених у військових шпиталях, працюють у тилу, волонтерять, допомагають переселенцям, невтомно працюють удома, в сім’ях. Всім зараз нелегко, але ми не маємо права здаватися. І це підтверджують наші містяни, які, не зважаючи на свої роки, багато роблять для перемоги України, за що ми їм надзвичайно вдячні. І як міська влада стараємося, аби людям літнього віку було затишно та спокійно в нашому місті».

У патріотично-святковому заході «Жінка-захисниця» взяли участь 7 пані від 60 до 80 років. Вони презентували глядачам власні хобі, творчі та кулінарні здібності, літературні й хореографічні композиції, дефілювали у вишиванках і вечірніх сукнях. Святкову атмосферу заходу допомагали створити відвідувачі вокальних і танцювальних гуртків територіального центру, художні колективи Черкаського міського будинку культури ім. Кулика, обласної філармонії.

«Я вперше беру участь у такому заході й мене переповнюють емоції, – розповідає учасниця конкурсу Ірина Власенко. – У територіальний центр я ходжу нещодавно, тут відвідую танцювальний ансамбль «Глорія». Вдячна долі за те, що тут ми можемо бути корисними людям. У цей психологічно складний для всіх час розраджуємо людей, даруємо позитивні емоції, радість, настрій. Рекомендуємо іншим містянам приходити сюди і навіть у солідному срібному віці розкривати свої таланти».

У фіналі всі семеро учасниць заходу «Жінка-захисниця» отримали подяки та пам’ятні подарунки від Черкаської міської ради.

Про це інформує пресслужба Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *