На Звенигородщині ділки захопили пасовище, паї, пиляють лісосмуги і погрожують селянам

Село позбавили громадського пасовиська, розпайовану землю захоплюють нечисті на руку ділки, селянам нахабно погрожують… Великі проблеми малого села Мурзинці, що входить до складу Звенигородської територіальної громади розкрились під час виїзного прийому громадян головою громади. У селі від сьогодні працює спеціальна комісія.

Як поінформував журналіст «City News», наявність гострих, невирішених проблем, які накопичувались протягом років, виявив виїзний прийом громадян, що його провів міський голова Звенигородки Олександр Саєнко.

Мурзинці ще зовсім недавно були адміністративно підпорядкувані Неморозькій сільській раді, яка мала всі повноваження, у тому числі і щодо вирішення земельних питань. Однак, численні скарги, що їх почув від жителів села очільник громади відверто показало, що сільська влада систематично ігнорувала проблеми села. Вражає і те, що нагальні потреби жителів села місцева влада примцдрялась не бачити (і не вирішувати) протягом багатьох років.

Так, через не зрозумілий припадок сліпоти, чинна тоді влада і палець об палець не вдарила, щоб оформити належним чином земельну ділянку на якій було громадське пасовище. Відтак, землю, де селяни випасали своїх корів ще від царя Панька, розорав місцевий сільгосппідприємець.

Скарги місцевих селян працівники адміністрації громади відобразили у інформації по висвітленню результатів виїзного прийому голови, опублікованій на сайті Звенигородської міської ради. Цитуємо:

«…Сільгоспвиробник, якому дістався цей наділ, як запевняли місцеві жителі, не тільки проігнорував потреби мурзинчан, а ще й, за їхніми словами, самовільно захопив частину інших сільгоспугідь. В тому числі, й розпайованих. Та й це ще не все, жителі села скаржаться, що отримують погрози від підприємливих ділків. І хоч на прийом прийшло досить багато людей, як для такого маленького села, від кожного довелося почути прохання не розголошувати їхні імена й прізвища. І одна з причин цього в тому, що місцеві жителі обурюються, знову ж таки самовільним, масовим вирізанням дерев у посадках. Мають й інші проблеми, одна з яких, руйнування доріг в селі, в тому числі й центральної, знову ж таки через сільгоспвиробників, які розбивають шляхи важкою технікою. У підсумку: мале село довго залишалося без належної уваги й накопичені проблеми вимагають термінового вирішення. Тому, за дорученням міського голови, Олександра Саєнка починаючи з понеділка — 27 березня, у Мурзинцях працюватиме спеціально сформована комісія з числа працівників виконкому, яка й вирішуватиме питання із самозахопленням землі, несанкціонованою вирізкою дерев, дорогами та усім іншим, чого зараз потребують Мурзинці».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *