Модульні вбиральні можуть з’явитись і у Черкасах

Облаштувати у Черкасах сучасні автоматизовані модульні туалети запропонувала у ході пленарного засідання сесії Черкаської міської ради міська обранка Валерія Шинкарьова. За її словами такі вбиральні вже функціонують у країнах Західної Європи та кількох містах України, наприклад у столиці.

Про це повідомив журналіст «City News».

– Сучасне місто потребує сучасних підходів до надання послуг населенню, у тому числі і послуг щодо міських громадських вбиралень. Одним із сучасних підходів є будівництво інженерних мереж та встановлення автоматизованих вбиралень модульного типу. Такий тип вбиралень успішно використовуються у країнах Європейського союзу вже більше ніж десять років. В Україні такі проєкти вже реалізовані у Дніпрі, Києву, Львові та Ужгороді, – сказала депутатка.

Потребу у облаштуванні таких вбиралень вбиралень у Черкасах обранка мотивувала тим, що у обласному місті часто проводяться масові заходи, тож населення та гості потребують сучасних, безпечних, зручних, чистих та інклюзивних туалетів.

За її словами модульні вбиральні обов’язково мають бути такими, щоб ними могли користуватись мами з маленькими дітьми та люди з особливими потребами. Депутатка попросила облаштувати у Черкасах дві такі вбиральні: одну на території скверу ім. Богдана Хмельницького, а другу у центрі міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *