Кулеметнику «днр» – 13 років тюрми. На Черкащині суд виніс вирок за матеріалами СБУ

На Черкащині за матеріалами СБУ до 13 років позбавлення волі засуджено терориста так званої «днр». Слідчими СБУ зібрано обґрунтовані докази вини бойовика, який воював проти України у складі загонів терористів на території Донеччини.

Про це журналістам «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– Встановлено, що з 2014 року чоловік приєднався до терористичного угруповання, де проходив службу у складі так званої «1-ї Слов’янської бригади днр». Там він відповідав за збір розвідданих поблизу лінії розмежування та був кулеметником. Крім того, встановлено, що після повномасштабного вторгнення військ рф він особисто неодноразово брав участь у збройному протистоянні силам ЗСУ на території Донецької області. Нині зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території, – поінформувала пресслужба УСБУ в Черкаській області.

Суд визнав бойовика винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та виніс вирок – 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування здійснювали слідчі СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *