У Черкасах буде платаново-лавандова алея

У Долині троянд пройшла традиційна акція «Greening of the planet» із висадження 1 мільйона дерев за одну добу.

За словами Наталії Щербініної, організаторки проекту озеленення планети у Черкаській області, сьогодні висадили ще 12 платанів, у доповнення до тих, які було посаджено минулоріч. До акції приєдналося 30 країн світу.

«Традиційно двічі на рік по всій планеті ми проводимо таку акцію. Вона об’єднує активних людей відновлювати екосистему планети. Ми віримо, що через роки ця алея стане одним із улюблених місць відпочинку у нашому місті. Наше завдання – надихнути інших людей бути екосвідомими», – наголосила Щербініна.

Директор КП «Дирекція парків» Геннадій Шевченко підкреслив, що висаджувати дерева – це створювати міст у майбутнє.

«Той, хто думає про майбутнє світу, держави, свого міста – садить дерева. Приємно, що такі акції організовує і проводить наша молодь, бо за нею – майбутнє. А ми як комунальне підприємство будемо доглядати ці платани, щоб вони гарно прижилися, розрослися і радували не одне покоління черкасців», – запевнив Геннадій Шевченко.

Згодом вздовж алеї буде знято смуги старого дерну у метр завширшки і висаджено кущі лаванди, тож алея буде не просто платановою, а платаново-лавандовою.

Додамо також, що організатори за активне сприяння у проведенні їхньої акції відзначили почесними грамотами міського голову Черкас Анатолія Бондаренка та директора КП «Дирекція парків» Геннадія Шевченка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *