Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт ознайомився зі спортивною інфраструктурою Черкас

У Черкасах із робочою поїздкою побував Президент Національного олімпійського комітету України, Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт. Міський голова Анатолій Бондаренко і його заступниця Анастасія Чубіна разом із урядовцем оглянули умови, в яких проводять змагання різних рівнів та тренуються діти, в палаці спорту «Будівельник».

Тут, серед іншого, працює два відділення КДЮСШ «Вікторія» – з боксу та дзюдо. У них займається 115 вихованців віком від 7 до 23 років. Водночас у ігровій залі відбувається підготовка футзалістів, баскетболістів й танцівників, проводять турніри із цих видів спорту різних рівнів.

Міністр та керівництво Черкас відвідали тренування відділень дзюдо і боксу КДЮСШ «Вікторія» і змагання з баскетболу. Також поспілкувалися про розвиток спорту та заохочення дітей до тренувань під час війни.
«Ми системно працюємо над розбудовою спортивної інфраструктури Черкас, аби наші діти мали можливість й бажання займатися в комфортних умовах.

Крім цього, ми запровадили в Черкасах і вже який рік виплачуємо муніципальні стипендії для талановитих спортсменів, надбавки для тренерів. Ми розуміємо, наскільки важливо вкладати в нашу молодь. Бо все це – один із шляхів виховання патріотичної, загартованої, сильної та здорової нації», – розповів Анатолій Бондаренко.

Міністр молоді та спорту разом із керівниками міста взяли участь в Всеукраїнському спортивно-масовому заході серед дітей та молоді #Olympic_Lab. Вадим Гутцайт нагородив подяками НОК України за сприяння олімпійському руху директорку і членів колективу гімназії №9 Ірину Топчій та директорку СК «Будівельник» Світлану Бондар.

«Навіть в умовах війни важливо підтримувати та розвивати спортивну діяльність. Наші спортсмени неодноразово демонстрували чудові результати на різноманітних змаганнях та вкотре доводять, що наша нація незламна!», – прокоментувала профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Міністр подякував міській владі Черкас за підтримку спорту навіть під час воєнного стану.

«Видно, що спорт у регіоні розвивається. І це дуже важливо для місцевості, для містян, для дітей, для всієї України. Що ви зберегли під час війни спорт. Що, незважаючи на воєнний стан, баскетболісти грають, дзюдоїсти борються, боксери боксують. Хочу всім побажати найскорішої перемоги. Тренерам – результатів, а дітям – перемог на змаганнях», – зазначив Вадим Гутцайт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *