У Черкасах музична школа відзначила 100-річний ювілей

Черкаська дитяча музична школа №1 імені Миколи Лисенка відзначила століття з дня заснування. З нагоди ювілею відбулися урочистості та концерт «Сто років Перша», організований колективом викладачів та учнями.

Понад три години поспіль тривали ювілейні урочистості на сцені Черкаської обласної філармонії. Ювіляри приймали вітання від міської та обласної влади, друзів, меценатів і дарували свої музичні подарунки гостям.

Дитяча музична школа №1 знаходиться в історичній будівлі, спорудженій ще в 70-х роках ХІХ століття. Відкриття народної музичної школи стало початком розвитку професійного музичного мистецтва в усій області. За це століття заклад підготував понад 8 000 випускників. Багато з них стали професійною основою інших мистецьких закладів Черкас, відомими виконавцями та особистостями в Україні та світі. Нині школа посідає почесне місце серед музичних шкіл України, виборола тисячі призів різноманітних конкурсів.

«Історія нашої школи – це історія нашого міста. Місія всіх шкіл, всіх викладачів – це виховання поколінь. Історія першої школи підтвердила цю тезу, – відзначила директорка школи, заслужена працівниця культури України Юлія Темченко. – Через війну наш колектив проживає складні часи. Але викладачі шукають способи, щоб не порушувати навчальний процес, працюють і в бомбосховищі, і он-лайн, проводять додаткові заняття, репетиції. Адже головна мета нашого колективу – зберегти те, що ми маємо: свої надбання, свою школу, своїх дітей».
Нині в дитячій музичній школі №1 працюють 82 викладачі, навчається 625 дітей, організовано навчальний процес із 24 спеціальностей. школа поєднала в собі традиційні форми навчання з інноваційними технологіями та програмами.

«Пишаюся самобутнім, відданим та небайдужим колективом музичної школи, який в ці буремні часи продовжує розвивати таланти наших дітей та відкривати в них потенціал. Низький уклін всім педагогічним працівникам, які навчають вихованців музичному мистецтву під звуки сирен, у сховищах та в онлайні. Ми ж зі свого боку й надалі підтримуватимемо заклад, аби його вихованці могли розвивати свій потенціал, – відзначив під час привітання Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко. – Саме заради наших дітей ми маємо жити, працювати кожен на своєму фронті й перемагати. Дякую незламним ЗСУ за можливість у нашого юного покоління спілкуватись, навчатись і займатись творчістю».

За вагомий внесок у розвиток естетичного виховання підростаючого покоління, розробку інноваційних методик, підготовку учнів-переможців інструментальних конкурсів, активну громадську позицію Трудовий колектив Черкаської ДМШ № 1 ім. Миколи Лисенка нагороджений подякою міського голови.

Медаллю «За сумлінну працю» нагородили викладача та керівника ансамблю гітаристів старших класів «Alegrias» Сергія Рябоконя,

Низка викладачів закладу відзначені грамотою виконавчого комітету Черкаської міської ради та подякою міського голови.

Також працівників Черкаської дитячої музичної школи ім. М.Лисенка відзначили Подякою Міністерства культури та Інформаційної політики України та Почесними грамотами Черкаської обласної державної адміністрації і обласної ради.

Про це інформує пресслужба Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *