У Черкасах відзначили День науки

Науково-освітній івент «Наука та інновації Черкащини» відбувся в Черкасах з нагоди Дня науки, який відзначається у третю суботу травня. Напередодні в Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників зібралися провідні науковці області. Вони демонстрували свої наукові розробки й новації та обмінювалися досвідом.

У заході взяли участь 6 вищих навчальних закладів області, Черкаське територіальне відділення Малої академії наук та науковий колектив інститут післядипломної освіти. Кожен представив наукові розробки й технології, які вже втілені у життя або чекають свого часу.

Керівники та наукові працівники цих закладів оглянули виставку, обговорили питання освітнього та наукового потенціалу вищої освіти України. Відзначили, що в період повномасштабної війни на теренах Черкащини розмістилися також 3 навчальних заклади з окупованих територій.

Під час урочистого зібрання керівники міста й області привітали наукову спільноту, подякували за внесок у реалізацію високотехнологічних ініціатив і проектів державного та міжнародного рівнів.

«Наполеглива праця науковців – це потужний ресурс, якого потребують усі галузі людської діяльності. І розвиток науки, ефективне впровадження науково-технічних розробок є запорукою економічного розвитку й інтелектуального потенціалу кожної держави, – відзначила Анатасія Чубіна. – Черкащина і Черкаси зокрема є справжньою кузнею наукових кадрів. Зичимо і корифеям наук, і молодим дослідникам успішно продовжувати наукові пошуки і в такий спосіб робити внесок у розвиток нашої країни, Європи та всього світу».

Від імені Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка заступниця голови Анастасія Чубіна привітала науковців з професійним святом і вручила відзнаки – за вагомий особистий внесок у розвиток освіти, участь в інтеграції науки та освіти, зміцнення України як демократичної правової держави.

Про це інформує пресслужба Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *