«25+1»: у Черкасах відкрилася незвичайна ювілейна виставка

Свої роботи у художньому музеї представили митці – викладачі Черкаського державного бізнес-коледжу, завдяки яким розвивається дизайн у Черкасах. Саме у цьому виші вперше в області розпочали готовати спеціалістів з дизайну.

Про це журналісту «City News» повідомили у навчальному закладі.

– Відбулося це 26 років тому, і   ювілейна виставка «25» мала відкритися минулого року – але  саме тоді усі ми переживали трагічні події початку повномасштабної війни проти України. Нині ж ми нарешті зважилися  на цю мистецьку подію, розуміючи, як для людей сьогодні важливо отримувати від життя радість, одержувати приємні емоції від красивих картин, хороших книг  тощо. Тепер виставка має назву  «25+1», підкресливши таким чином важливість останнього прожитого року для всіх нас, для всієї країни, – розповів  директор Черкаського державного бізнес-коледжу Олег Куклін.

За словами завідувачки відділення дизайну ЧДБК  Валентини Музиченко, більшу частину творчих робіт викладачі створили під час війни, тож виставка є віддзеркаленням емоцій і переживань, якими жили українці увесь цей час. Проте, вони не є мінорними – соковиті кольори живопису, графічних робіт, плакатів, ілюстрацій, фотографій є свідченням того, що, зрештою, переможе у цій війні – яскраве нездоланне життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *