За порядком у зонах відпочинку Черкас слідкують поліцейські на велосипедах (фото)

Відтепер щодня правопорядок на вулицях, парках, скверах, та пляжах Черкас , контролюватимуть поліцейські патрульні на велосипедах. Підготовку та тренування пройшли 16 патрульних і вже від сьогодні вони заступають на чергування. Це спільний проєкт управління патрульної поліції області і Черкаської міської ради, який реалізували за кошти міської скарбниці. На велосипеди і оснащення витратили 450 тисяч гривень.

Про це з місця події повідомив журналіст «City News».

– Проєкт реалізований за кошти Черкаської міської ради. На придбання велосипедів і повністю оснащення для них витрачено 450 тисяч гривень. Давно у нас була ідея втілити даний проєкт. У декількох містах України вже запущений вело патруль. Черкаська міська рада і міський голова підтримали цю ідею і виділили з міського бюджету субвенцію і ми змогли втілити цей проєкт і щоб поліцейський велопатруль почав працювати і в Черкасах. За кошти з міського бюджету Черкас закупили 10 велосипедів та все необхідне оснащення для них. Шістнадцять поліцейських, які працюватимуть у велопатрулі пройшли відповідну підготовку і сьогодні ж вони вийдуть на патрулювання території міста. Це будуть парки, сквери, пляжі та інші зони відпочинку у Черкасах, що з настанням літнього сезону буде дуже актуально, – повідомив начальник управління патрульної поліції в Черкаській області Олександр Кокоба.

За його словами велопатрульні мають ті ж самі повноваження, що й звичайні патрульні поліцейські: підтримання публічного порядку, напрямок громадської безпеки, контроль дотримання учасниками дорожнього руху Правил дорожнього руху, правил паркування

На думку міського голови Черкас Анатолія Бондаренка поява вело патрулів у зонах відпочинку Черкас сприятиме покращенню правопорядку у місті.

– Черкаська міська рада і надалі буде підтримувати підрозділ і, якщо буде перевиконання бюджету, сплануємо придбання модернізованих велосипедів або якоїсь іншої техніки. Рухаємось у потрібному напрямку. Бо парки, пляжі – це якраз ті місця, які складніше патрулювати, аніж вулиці міста. Наприклад, щоб обійти один парк «Сосновий бір» потрібно витрати годину-півтори часу. Тому ці велосипеди стануть у нагоді, щоб посилювати правопорядок у нашому місті, – зазначив голова Черкаської міської  ради Анатолій Бондаренко.

Працівники щойно створеного патруля велосипедами та екіпіруванням повністю  задоволені.

– Кожний велосипед укомплектований лівим дзеркалом заднього виду, аптечкою, ремкомплектом, відповідною звуковою і світловою сигналізацією світловідбивними катафотами: з переду білим, а ззаду червоним, для патрулювання у темну пору доби є ліхтар, також кожний двоколісний має гаджети для контролю часу та відстежування подоланої відстані, а також сумки для розміщення особистих речей та планшету і всього необхідного для складання документів правового реагування, – розповів старший лейтенант поліції Микола Кушнір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *