У Пункт незламності у Авдіївці поїхали з Черкас креми від опіків та гель-дезінфектори

Партію кремів від опіків та гель-дезінфекторів волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті» через своїх колег з БО «БФ «Одісей Черкаси» передали до Пункту незламності у м Авдїївка, що на Донечині.

Про це журналісту «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Продовжуємо передавати медичні засоби, отримані від благодійної організації БО «БФ Мальви Україна усім, хто цього потребує. Нині партію кремів від опіків та гель-дезінфекторів даємо волонтерам БО «БФ «Одісей Черкаси», які відвезуть все це у зону бойових дій, – сказала Інна Бандура.

БО «БФ «Одісей Черкаси» створили молоді, проте вже відомі черкаські волонтери Олександр Кумпанський та Руслан Матвєєв. Свою волонтерську діяльність хлопці розпочали навесні минулого року, коли українські війська виганяли російський окупантів з Київщини, а українські партизани колошматили ворога у Київській, Чернігівській та Сумській областях. Якраз тоді Світ дізнався страшну правду про звірства росіян у Бучі, Гостомелі, Ірпені.

Журналіст «City News», тимчасово перекваліфікувавшись на вантажника, взяв участь у завантаженні «бусіка» «Одісея» і по ходу поспілкувався з волонтерами. Хлопці охоче пішли на контакт, бо як казав мультяшний кіт Матроскін, спільна праця об’єднує.

– Перші виїзди ми почали робити з квітня. Привозили гуманітарні вантажі у міста, звільнені з-під російської окупації. З вересня минулого року і дотепер їздимо до у Бахмут, який вже відтоді був  однією з «гарячих точок» цієї війни. Вийшло так, що ми там і Новий рік зустрічали.

Чим їздите?

– У перші місяці ми просили транспорт у знайомих. А кілька місяців тому знайшли «бусік» оголосили збір коштів на нього і завдяки небайдужим зібрали необхідну суму. Тепер їздимо власним транспортом.

Що, зазвичай входить у вантаж?

– Вантаж – це найелементарніше, що може бути: питна вода, їжа і особливо продукти тривалого зберігання та швидкого приготування, медичні засоби, як то шприци, фізрозчин.

Кому конкретно передаєте допомогу, військовим чи цивільним?

– І тим і іншим. Тепер більше цивільним. У Бахмуті створили чотири пункти незламності.

Їздити у зону бойових дій, це ж небезпечно. Хіба ні?

– Так, небезпечно. Але ми придбали собі все необхідне екіпірування: каски, бронежилети, аптечки, пояси

Невже не страшно?

Страшно, коли десь близько бабахне, а як далі, то вже й не страшно

Зараз формуєте новий вантаж. Куди будете везти, якщо не секрет?

– До Авдієвки. Ми дізнались, що наш колега з Києва Михайло Пуришев створив там пункт незламності, то туди і повеземо.

– Що ж, хлопці, щасливої вам поїздки і повертайтеся живими і неушкодженими!

– Дякуємо!, сказали волонтери і поїхали доукомплектовувати гуманітарний вантаж для Пункту незламності у Авдіївці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *