Поліція Черкащини нагадує, як захистити дітей від падіння з вікон

Правоохоронці попереджають про небезпеку, яка ховається в стінах дому та нагадують дорослим про елементарні правила, дотримання яких дозволить врятувати життя і здоров’я дітей.

Більшість батьків не вірять у те, що вдома їхнім дітям може загрожувати небезпека. Можливо, ми вважаємо, що якщо поряд з малечею вдома знаходяться дорослі, то і трапитися нічого не може. Утім, кількість трагічних випадків збільшується особливо в теплу пору року, коли жителі багатоповерхівок відкривають вікна та балкони.

Діти дуже допитливі, і це може зіграти свою негативну роль. Найчастіше малеча сама залазить на підвіконня, скориставшись меблями чи іншими підставками і, спираючись на антимоскітну сітку, випадає разом з нею.

Правоохоронці дають кілька порад як попередити випадіння дитини з вікон та балконів:

  • Не відкривайте вікна навстіж! Краще ставте на провітрювання. Звичайно, це діє до тих пір, поки дитина не навчиться користуватися ручками вікон.
  • Не залишайте дітей самих у кімнаті з відкритим вікном, балконом та лоджіями. Дитині буде достатньо 10 секунд аби залізти на вікно, балконну конструкцію та випасти з них, поки дорослі вийшли на такий короткий термін до іншої кімнати.
  • Не ставте біля вікон меблі (столи, стільці, годувальні столики), щоб дитина не змогла залізти на підвіконня. Залиште вільний простір між меблями та вікном.
  • Не можна говорити, що це 100-відсотково дієвий метод, бо є вірогідність, що малеча самостійно підставить щось на що зможе залізти, але це зменшити ризик таких випадків.
  • Не грайте з дитиною на підвіконні, балконах та не висовуйте дитину у вікно аби щось показати. Секунда неуважності, не втримали дитину – призведе до непоправного!
  • Встановіть фіксатори, які не дозволять відкрити вікна. Такі фіксатори коштують недорого, але вбережуть найдорожче!
  • За можливістю встановіть на вікна, балкони решітки. Це може не тільки вберегти життя малечі, а й захистити вас та ваше майно від зловмисників.

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *