У Черкасах деякі перевізники блокують впровадження транспортної реформи, адже їздять без договорів

Окремі підприємці, які обслуговують декілька автобусних маршрутів у Черкасах і не мають договорів на перевезення, перешкоджають впровадженню безготівкової оплати і транспортної реформи.

Мова йде про перевізників “Черкаське автотранспортне підприємство 17127” (маршрути №4 і №5) і «Еліт-Транс» (маршрути №7 і №22). Виконавчий комітет розірвав договори із цими перевізниками, адже вони систематично порушували розклад руху транспорту, не випускали достатньої кількості автобусів на маршрут і відмовилися встановлювати валідатори.

«Наразі ці підприємці все одно виходять на маршрути, всупереч закону. Між ними та міською владою тривають судові спори. Нещодавно один ми виграли. Шостий апеляційний суд відмовив перевізнику “Черкаське автотранспортне підприємство 17127”, який обслуговує маршрут №4, у скасуванні рішення виконавчого комітету Черкаської міськради про дострокове розірвання договору із ним. Проте вони подали касацію. Також ми офіційно повідомили про факти незаконного здійснення перевезень у контролюючий орган – «Державну службу України з безпеки на транспорті», проте наразі реакції немає. Чому вони так мляво реагують на дії перевізників, незрозуміло», – розповів начальник управління транспорту Черкаської міської ради Віталій Москаленко.

Упровадження електронної оплати за проїзд на всіх маршрутах без виключення дозволить здійснювати точний облік пасажиропотоку, що в подальшому допоможе встановлювати справедливі тарифи на проїзд. До того ж, доходи усіх перевізників стануть прозорими, а в бюджет надходитиме більше податків. Люди ж отримають більш зручний та якісний сервіс. Крім того, наголошують в управлінні транспорту, нелегальні перевізники не несуть відповідальності за життя і здоров’я людей, адже працюють не в межах правового поля.

За інформацією пресслужби Черкаської міськради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *