Близько 500 переселенців отримали житло у Черкасах

Понад 220 переселенців отримали у Черкасах житло у тимчасовому притулку. Ще 260 – у гуртожитках.

– З початку відкритого вторгнення російських загарбників десятки тисяч громадян України, яких війна вигнала з дому, знайшли прихисток у Черкасах. Нині на обліку у обласному місті перебуває майже 28 тисяч 500 внутрішньопереселених осіб. Про забезпечення їх житлом постійно турбується міська влада Черкас, – у інтерв’ю чеському державному телеканалу Česká televize повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

З його слів, з метою забезпечення внутрішньопереселених осіб житлом та комфортними умовами проживання, у Черкасах створили тимчасовий притулок. Він призначений для переселенських сімей з дітьми, осіб з особливими потребами, людей поважного віку і розрахований на одночасне проживання до 350 осіб.

Притулок функціонує у чотириповерховій будівлі комунальної форми власності міста. Це приміщення колишньої дитячої поліклініки, що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Благовісна, 148.

У ході проведеного капітального ремонту у приміщенні облаштували 74 кімнати для проживання внутрішньо переміщених осіб, а також помешкання загального користування, як то кухні, санвузли, душові, пральня, дитяча кімната.

Для потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних категорій, у притулку підготували дев’ять кімнат на першому поверсі. За для безпеки тимчасово проживаючих, у підвалі будівлі зробили укриття.

Станом на сьогодні у тимчасовому притулку проживає понад 220 внутрішньо-переселених осіб.  А його роботу забезпечує Черкаський міський центр соціальних служб.

За потреби, людей, які через бойові дії змушені були переїхати з інших регіонів до Черкас, поселяють у квартирах соціального призначення, фонду житла для тимчасового проживання та в гуртожитках комунальної власності міста.

Так, у квартири із житлового фонду соціального призначення, Департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради поселив 16 громадян. Одній сім’ї надали квартиру фонду житла для тимчасового проживання.

Ще понад 260 внутрішньопереселених осіб нині проживають у гуртожитках.

Також майже дві тисячі двісті вихідців із регіонів, охоплених війною, знайшли притулок у приватному житловому секторі Черкас. Переселенські родини проживають у понад 750-ти домоволодіннях.

У Черкасах грошову допомогу на проживання отримують близько 1 тисячі 300 сімей внутрішньо-переселених осіб.

Вісімдесят переселенців подали у відповідні органи заяви про надання одноразової матеріальної допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву російською федерацією греблі Каховської гідроелектростанції.

Фото з інтернет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *